Petak, 09.08.2002.

11:00

PJ u fudbalu: OFK Beograd - Obilic 0:1

Izvor: B92

Default images

U prvoj utakmici prvog kola prvenstva Jugoslavije u fudbalu, Obilic je kao gost pobedio OFK Beograd sa 1:0. Jedini gol postigao je Vujosevic u 73. minutu.

Ostali mecevi na programu su u subotu. Evo i parova:

17:30 Zeleznik - Rad
17:30 Sartid - Cukaricki
17:30 Mogren - Sutjeska 
20:00 Radnicki Nis – Crvena zvezda
17:30 Zemun Radnicki - Obrenovac
20:00 Partizan - Hajduk Kula
17:30 Rudar Pljevlja - Javor
17:30 Vojvodina - Zeta Od novog 11. sampionata u istoriji SRJ, zvanicnici fudbalskog saveza Jugoslavije ocekuje da bude jedno od najneizvesnijih u poslednjih nekoliko godina ( ispada 6 klubova, a sledece sezone liga se smanjuje na 16 timova). U prelaznom roku nije bilo velikih transfera. Od "jacih" imena u osiromasenom jugo-fudbalu, najvecu paznju privukli su potpisi fudbalera Vojvodine Radovana Krivokapica i Igora Bogdanovica za Crvenu zvezdu, i povratak u jugo fudbal Nenada Grozdica ( presao u Rad iz francuskog Lansa). Aktuelni sampion Partizan odlucio se za ocuvanje igrackog kadra ( dosli samo Kutlacic iz Bijeljine Zivkovic iz Zvezdare). Obilic se u prelaznom roku odlucio da vrati na Vracar svoje bivse igrace Rankovica i Zivkovica, dok je Zeleznik doveo najbolje igrace lucanske Mladosti – najboljeg strelca jugoslovenske lige u prosloj sezoni Djuraskovica i Jovana Markoskog, dok ce odbranu pojacati bivsi igrac Zvezde Matijasevic.

Jedini zapazen inostrani transfer ove godine, ostvario je Aleksandar Rankovic, kapiten Rada koji je pojacao holandski Vitese.

Pocinje novo prvenstvo koje ljubitelji fudbala vide kao poslednju nadu za oporavak domaceg fudbala. Namestaljke, losi tereni, prazne tribine, fudbal loseg kvaliteta, eliminacije nasih klubova u prvim rundama medjunarodnih takmicenja – vec su nekoliko sezona posmatrani kao normalna pojava. Prvenstvo u svakom slucaju pocinje – favoriti kao i uvek Crvena zvezda i Partizan, dok ce se za visok plasman boriti Obilic, Vojvodina, Sartid , Rad i Zeleznik. Svi ostali razmisljaju o opstanku u redukovanoj ligi. Upravo u toj cinjenici mnogi vide sansu za bolji i cistiji fudbal u novoj sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Podeli: