Utorak, 06.08.2002.

16:44

Partizan docekuje Hamarbi (20.45)

Izvor: B92, Beta

Default images

Fudbaleri Partizana u sredu od 20 casova i 45 minuta, docekuju svedski Hamarbi, u revans utakmici 2. kola kvalifikacija za Ligu sampiona. U prvom mecu u Stokholmu bilo je 1:1.

Promene rezultata i desavanja na terenu moci cete uzivo da pratite na nasem sajtu.

Trener crno-belih Ljubisa Tumbakovic ocenio je da je u revansu kvalifikacija za Ligu sampiona sa svedskim Hamarbijem vazniji rezultat nego lepota igre i izrazio je uverenje da ce se njegov tim plasirati u sledeci krug kvalifikacija.

On je rekao da Partizan u Stokholmu nije igrao uplaseno nego oprezno i mudro, posto je to "crno-belima" bila prva takmicarska utakmica u sezoni.

"Bice malih modifikacija za sutra, bicemo mudriji i pametniji. Ne treba juriti, najvaznije je da prodjemo Hamarbi. Svesni smo svojih kvaliteta i mislim da je bolje igrati na rezultat nego lepo i leprsavo", rekao je Tumbakovic novinarima. Partizan u sredu u Beogradu sa Hamarbijem igra revans mec kvalifikacija za Ligu sampiona. Prva utakmica zavrsena je nereseno, 1:1.

Trener gostujuce ekipe Anders Linderot rekao je da njegova ekipa nije uspela u prvoj utakmici u nameri da sto duže odrzi rezultat 0:0 i da odigra dobru odbranu.

"Jos uvek ne znam kakav ce biti sastav, veceras imamo poslednji trening, pa cemo onda videti. Moracemo da igramo otvorenije i da napadamo, jer je 1:1 nepovoljan rezultat, a Partizanu ce biti dovoljno i 0:0", rekao je on.

Kapiten Hamarbija Mikael Helstrom rekao je da njegova ekipa nije navikla na stil igre Partizana, ali da se nece predati.

"(Partizan) ima mnogo dobrih igraca i igraju drugacije nego sto smo navikli. Mi nismo izgubili poslednje tri utakmice, atmosfera u timu je dobra, tako da smo samouvereni", rekao je on.

Hamarbi ove sezone igra lose u Svedskoj, nalazi se pri dnu tabele, ali se stabilizovao posle pocetnih poraza. Linderot je novi trener, koji je ekipu preuzeo pre oko tri meseca i od igraca trazi da igraju ofanzivnije.

Kapiten Partizana Sasa Ilic i vezni igrac Vladimir Ivic slozni su u oceni da je osnovni cilj "crno-belih" da prodju Hamarbi i da se sto duze zadrze u Evropi.

"Dobili smo najtezeg moguceg protivnika u ovom delu takmicenja. Ne osecamo pritisak, najvaznije je da se prodje Hamarbi i da se sto duze zadrzimo u Evropi. Ukoliko zaigramo svoju igru koju gajimo vec godinama, nece biti problema", rekao je Ilic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Podeli: