Utorak, 06.08.2002.

12:59

Uplaceno 45 miliona evra bespovratne pomoci SRJ

Izvor: B92

Default images

Evropska komisija uplatila je Jugoslaviji bespovratnu pomoc od 45 miliona evra i predlozila Evropskom parlamentu i Savetu ministara da odobre jos 130 miliona evra za podrsku ekonomskim reformama, saopstila je beogradska kancelarija Evropske komisije. Bespovratna finansijska pomoc od 45 miliona evra, treca je transa makrofinansijske pomoci od ukupno 345 miliona evra.

"Rec je o pomoci koja se deli izmedju Srbije i Crne Gore u procentu 90 prema 10. Odobrava se budzetima republika i koristi se za ostvarivanje politike restrukturiranja. Time se smanjuje deficit i poreski pritisak na gradjane i omogucava da se sprovode socijalni programi programi reforme i privatizacije", rekla je za B92 pomocnik republickog ministra za ekonomske odnose sa inostranstvom Gordana Lazarevic. Prema njenim recima, to je najkvalitetnija vrsta pomoci koja mora odgovorno da se koristi da bi se dobile buduce donacije koje nasa zemlja ocekuje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Podeli: