Sreda, 03.07.2002.

20:29

Hesus Hil ostavlja Rikelmea Barseloni

Izvor: B92, Beta

Default images
Spanski fudbalski klub Atletiko iz Madrida odustao je od pokusaja da u svoje redove dovede Huana Romana Rikelmea, ostavljajuci tako prostora Barseloni da ponovo pocne pregovore sa svojim cenjenim veznim igracem.

"Zadali smo mu datum do koga treba da odgovori. To vreme je isteklo i ponuda vise ne vazi. Sada moze da potpise za Barselonu ako zeli... Necemo ulaziti u licitaciju", rekao je predsednik Atletika Hesus Hil.

Rikelme je izostao iz selekcije Argentine na Svetskom prvenstvu, a inace je zvezda "'hocu-necu' transfer sapunice" koja sa Barselonom traje vec dve godine.

Posmatran kao dugorocni naslednik Rivalda, ovaj 24-godisnji kreator igre Boke Juniors je prosle sezone zamalo presao u Barsu, ali se interesovanje katalonskog kluba smanjivalo kako je sezona odmicala.

Predsednik kluba Zoan Gaspart je u aprilu rekao da Argentinac nije deo Barseloninih blizih planova, a izgleda da novog trenera Luja van Gala vise zanima dovodjenje novog krila.

Izgleda, medjutim, da je Barselona obnovila svoje interesovanje za Rikelmea.

"On je vrlo vazan igrac i postoji sansa da dodje u Barselonu", rekao je tehnicki direktor kluba Karles Reksac.

Rikelme je vec ranije stavio do znanja da zeli da napusti Boku i trudio se da predje u neki evropski klub.

On je u maju rekao da ce prestati da igra fudbal ukoliko ne pronadje transfer u inostranstvu, i to iz straha za bezbednost svoje porodice, posto mu je u aprilu brat bio otet na 24 sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: