PRIMORAC: POTPISIVANJE PROTOKOLA NEPOTREBNO ODLOZENO

Izvor: B92

Četvrtak, 30.11.2000.

22:46

Default images
Savetnik za spoljnu politiku hrvatskog clana predsednistva BiH Drazenko Primorac izjavio je Srni da ce Protokol o uspostavljanju diplomatskih odnosa izmedju SRJ i BiH, cije je potpisivanje bilo predvidjeno za petak, biti potpisan "jako brzo, za manje od nedelju dana". "Ministri inostranih poslova BiH i SRJ Jadranko Prlic i Goran Svilanovic u stalnom su kontaktu i oni su postigli nacelan sporazum", rekao je Primorac.

Savetnik Ante Jelavica je precizirao da je bosnjacka strana imala prigovor na recenicu iz Protokola, koja glasi: "Uspostavljanje diplomatskih odnosa omogucice nasim narodima i gradjanima da ucine odlucujuce korake ka ubrzanju rjesenja pitanja sukcesije, individualizacije odgovornosti za ratne zlocine, kao i prevazilazenje sporova izmedju nasih drzava pred medjunarodnim institucijama". "Bosnjacka strana je vjerovatno u ovoj recenici vidjela mogucnost odustajanja ili prejudiciranje tuzbe BiH protiv SRJ za agresiju i genocid. Medjutim, posljednji dio pomenute recenice rjesava i tu dilemu", rekao je Primorac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: