RUGOVA I TACI POZVALI NA PRIZNAVANJE NEZAVISNOSTI KOSOVA

Izvor: B92

Subota, 18.11.2000.

23:25

Default images
Lideri kosovskih Albanaca Ibrahim Rugova i Hasim Taci u subotu su ponovo pozvali medjunarodnu zajednicu da prizna nezavisnost Kosova i zatrazili trajno prisustvo NATO-a u toj srpskoj pokrajini radi ocuvanja stabilnosti na Balkanu. Na odvojenim konferencijama za stampu u Dejtonu, oni su ocenili da nezavisnost Kosova ne moze vise da se odlaze, javlja Beta. "Savetujem hitno priznavanje nezavisnost Kosova, uz istovremeno prisustvo" Kfora i medjunarodne zajednice, rekao je Rugova. On je ocenio da "Beograd jos uvek predstavlja vojnu silu u regionu, iako Slobodan Milosevic vise nije na vlasti" i da je zato "trajno i snazno prisustvo NATO-a vazno za ceo Balkan". "Pozivamo Sjedinjene Americke Drzave, koji god predsednik bio na vlasti, da zadrze svoje snage u regionu", rekao je Rugova.

Hasim Taci, lider Demokratske partije Kosova, nastale iz bivse Oslobodilacke vojske Kosova, ocenio je da "Beograd nije znatno promenio svoju politiku prema Kosovu". On je pozvao predsednika SRJ Vojislava Kostunicu da "prizna da je nezavisnost Kosova neizbezna" i zatrazio od njega da oslobodi kosovske Albance koji se nalaze u zatvorima u Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: