LITAR BENZINA SKUPLJI ZA OSAM DINARA

Izvor: B92

Petak, 17.11.2000.

20:00

Default images
Na pumpama u Srbiji od petka se primenjuju nove cene za sve vrste goriva, vece za osam dinara. Kako javlja Beta, litar "supera", bezolovnog benzina i dizela kosta 38 dinara, a kilogram mazuta 18,60 dinara. Na pumpama u Beogradu, zbog gradske takse, benzin kosta 38,30 dinara, dizel 38,20 dinara, a obicni benzin 36,30 dinara. U Naftnoj industriji Srbije navode da je gorivo poskupelo zbog odluke Vlade Srbije o povecanju akciza i uvodjenja posebnih naknada.

Poskupljenje benzina se nece odraziti na crni devizni kurs, konstatovao je u izjavi za Radio B92 ekonomista Daniel Cvjeticanin. On je dodao da ukoliko monetarna politika bude promisljena, odnosno ukoliko vlast ne odluci da stampa novac - crni kurs nece reagovati. "Na cene ostalih roba uvek deluje cena goriva prosto zato sto je to signal da se nesto menja, a to je i vazan input kod svih cena proizvoda, ali ja verujem da nece dramaticno uticati na ostale cene", kaze Cvjeticanin. Na pitanje da li je cena od 38 dinara za litar visoka, Cvjeticanin je odgovorio: "O tome se ne moze govoriti dok se ne uporedi sa drugim zemljama iz naseg okruzenja. Kada uporedimo sa drugim zemljama u nasem okruzenju i kad poredimo sa RS, onda vidimo da je ta cena izjednacena sa cenama benzina u Crnoj Gori, a jos uvek niza od cena u RS", kaze Cvjeticanin za B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: