KORAC: POCETAK RESAVANJA SUKCESIJE MOZDA VEC SLEDECE NEDELJE

Izvor: B92

Četvrtak, 02.11.2000.

12:49

Default images
Jedan od lidera Demokratske opozicije Srbije Zarko Korac izjavio je da bi do prvog sastanka zajednicke komisije za resavanje pitanja sukcesije bivse SFRJ moglo doci vec pocetkom sledece nedelje, javlja Beta. Korac je za "Jutarnji list" rekao da je predsednik SR Jugoslavije Vojislav Kostunica vec formirao jugoslovensku komisiju, ali da se ceka formiranje nove Savezne vlade.

"Jutarnji list" navodi da je ukupni deobni bilans, prema proceni Hrvatske, Slovenije, BiH i Makedonije, oko 2,5 milijarde dolara, kao i da se "najzanimljiviji deo" te imovine nalazi u Banci za medjunarodna potrazivanja u Bazelu, gde na podelu ceka od 700 miliona do milijardu dolara u zlatu i devizama. Bazelska banka predlaze da SRJ od te imovine dobije 36,52 odsto, Hrvatska 28,49, Slovenija 16,39, a Makedonija 5,40 odsto. Korac je ocenio da su sve drzave nastale na tlu bivse Jugoslavije njeni sukcesori. "Zlatne rezerve bivse drzave i devizna potrazivanja se odmah mogu resiti. Oko zajednicke imovine, kakve su na primer ambasade, potrebno je naci neka zajednicka resenja", kazao je Korac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: