Amerikanci u čudu zbog Đokovića

Najbolji teniser sveta Novak Đoković prva je zvezda Olimpijskih igara u Tokiju.

Izvor: MS

Nedelja, 25.07.2021.

19:08

Amerikanci u čudu zbog Đokovića
Photo: Tanjug/AP Photo/Seth Wenig

Olimpijci iz svih zemalja i sportova prilaze Novaku da popričaju, fotografišu se, pa i uzmu od njega neki deo opreme, što srpskom asu nimalo ne smeta, iako može da bude naporno.

Međutim, Đoković se druži sa svima u selu, od gimnastičarki Belgije, preko južnoameričkih sportista, pa do saveta srpskim i turskim olimpijcima.

Upravo je o tome pisao ugledni američki "USA Today" u tekstu autora Dana Volkena sa naslovom "Đoković je možda najpopularniji sportista u selu".

"Možda"? Tu nema dileme. Mi ćemo preneti delove tog teksta.

"U jednom minutu Novak isteže pored gimanstičarki, potom je sa brazilskim odbojkašima, jede sa dizačem tegova iz Meksika, a onda deli savete olimpijcima iz Turske. Gledajući društvene mreže poslednjih dana u Tokiju, svetski broj jedan u tenisu je možda najpopularniji sportista u Olimpijskom selu. Čini se da je više nego spreman da isprati svoje kolege selfijima, razgovorima i tehnikama istezanja", počinje Volken. Đoković se po tome razlikuje od mnogih zvezda, pošto može da bude u nekom obližnjem luksuznom hotelu, ali je izabrao boravište u Olimpijskom selu.

"On nije bilo koji sportista. Osvojio je 20 Grend slem titula, izjednačio se sa Federerom i Nadalom svih vremena i zaradio je više od 150 miliona dolara samo na turnirima. Verovatno će postati najbolji teniser u istoriji i verovatno je najpoznatija osoba u čitavom Olimpijskom selu", napisao je američki novinar, a onda "poentirao".

"U drugim okolnostima, Đokoviću bi bilo lakše da vreme provodi zaključan u 'fensi' hotelu i ima svoju privatnost. Glavni razlog što je u Tokiju je da kompletira 'Zlatni slem', zajedno sa US openom", navodi se. Dodaje se i da Novaku prija pažnja...

"Na osnovu više od desetak fotografija i video zapisa koji su se pojavili na Instagramu i Tviteru poslednjih dana, čini se da je Đoković možda najpristupačnija zvezda na Igrama. I da zaista uživa, ne samo da bude deo srpskog tima, već i da iskusni nešto drugačije od teniske turneje", zaključuje se.

Đoković takmičenje na OI nastavlja u ponedeljak oko devet sati po našem vremenu kada se sastaje sa Jan-Lenardom Štrufom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

160 Komentari

Podeli: