"Srbija je moja druga domovina"

U nedelji dok pratimo briljantna izdanja srpskih sportista na Olimpijskim igrama u Tokiju, u srpskoj prestonici bitke biju teniserke sa svih meridijana.

Izvor: SN

Utorak, 27.07.2021.

19:30

foto: TC Novak

U prvom kolu WTA takmičenja na terenima TC Novak Petkovićeva je snage odmerila sa najboljom juniorkom Srbije, 16 – godišnjom Lolom Radivojević, velikom mladom nadom srpskog tenisa koja je pružila sjajnu partiju i otpor. Na kraju pobeda Petkovićeve 6:3, 6:7(5), 6:2.

"Uslovi za igru danas su bili interesantni, loptu je bilo jako teško kontrolisati i temperatura je bila izuzetno visoka. Lola se bolje od mene prilagodila tome, odlično je igrala, pogotovo u drugom setu. Imala sam kontrolu meča do kraja drugog seta, ali nisam prelomila i završila meč već sam je pustila da se vrati. U trećem setu sam uzela drugi reket sa tvrđim španom kako bi ukrotila te lopte koje su mi u prethodna dva seta iako sam ih dobro odigrala uvek za malo završavale u autu. Novi reket je uneo promenu, prilagodila sam se uslovima i na kraju završila meč u svoju korist. Lola igra jako lepo, ima odličan i bekhend i forhend. Ima 16 godina i samo mora da bude spremnija i jača, udarce ima odlične i mislim da je samo do spremnosti i verujem da će u budućnosti biti veliki igrač. U Teniskom centru Novak čiji je član ona ima sjajno okruženje, ima odlične uslove za rad i samo veliki rad, što je isto za sve nas u ovom poslu, doneće željeni rezultat“.

Petkovićeva je pobedu poklonila njenom treneru Petru Popoviću koji danas slavi 39. rođendan.

„Htela sam da ima malo uzbuđenja za rođendan, da ne bude sve jednostavno, da malo začinim rođendan. Zato i ovakav dramatičan meč, ali i pobeda. Na kraju odmah po izlasku sa terena rekla sam mu upravo to, Srećan rođendan“ istakla je kroz osmeh Andrea.

Pre dve nedelje Petkovićeva je odigrala finale WTA turnirua u Hamburgu. Da li u Beogradu može do titule?

„Bilo bi zaista lepo, videćemo. Imam velike šanse, mada meni je uvek malo teže kada igram sa igračicama koje ja ne znam. Jer kad igram sa top igračicama imam sve u knjizi zapisano ko kako igra i tačno znam koja je taktika za koju potrebna i ko će biti bolji na kraju. Na ovom turniru ima dosta odličnih igračica koje ne poznaje, ni njihovu igru. Isto tako ako igram svoju igru, ako sam sigurna u sebe, mogu svaku pobediti, samo još malo da se navikem na uslove, jer ja više volim kada lopte manje lete, kada se mogu kontrolisati, ali imala sam takve uslove kada sam osvojila Bad Gadštajn tako da je sve moguće. Samo malo da se navikem, nadam se da će mi protivnice dozvoliti da se navikem i uđem u pravi ritam“.

Srbija je Andreu uvek smatrala i doživljavala kao svoju. Rođena je u Tuzli, njen otac Zoran bio je Dejvis kup igrač Jugoslavije.

„Srbija je moj drugi dom zaista. U Novom Sadu moji roditelji imaju kuću, tako da sam ovde često. Dugi niz godina imam srpske trenere, Petra, Dušana Vemića, Iliju Bozoljca i Vladu Kaplarevića. Uvek sam najbolje rezultate imala sa srpskim ex igračima ili sad trenerima, jer mi je taj mentalitet bliži i više tako igram tenis, više sam emotivna i impulsivna. Nemci su jako dobri radnici, ali kod njih nema druženja, posao je jedna stvar druženje druga, a kada si dugo na turnirima, po pet-šest nedelja potreban ti je tim sa kojim se i družiš i šališ, sa kojim si porodica. Kada pobeđujemo onda pobeđujemo zajedno, isto tako kada gubimo radimo to zajedno, idemo zajedno kroz sve i to sam uvek našla u srpskim trenerima sa kojima ću ostati do kraja karijere“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli: