"Nema osnova za 'Omlatićemo te Hrvate'"

Legenda jugoslovenskog rukometa Veselin Vujović prokomentarisao je veliki uspeh Crne Gore na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92

Sreda, 19.01.2022.

14:07

Foto: Profimedia

Crnogorci su iznenadili jednog od pretendenata za medalju Sloveniju i u direktnom duelu za drugu fazu slavili 33:32.

Uspeh "lavova" je tim veći što su na EP došli značajno pogođeni pandemijom koronavirusa, sa ograničenim brojem igrača bez nekoliko standardnih prvotimaca.

"Oslanjanje na mali broj igrača, do čega je došlo silom prilika, ispostavilo se kao dobra stvar. Koliko god Branko Vujović, Miloš Vujović ili Božo Anđelić promašivali, znali su da će da nastave da igraju i to im je dalo psihološku stabilnost. Da je ekipa bila kompletna, ušli bi Stefan Čavor, Stevan Vujović i ostali, a ovako su momci bili opušteniji, jer su znali da će svakako biti na terenu. U takvoj situaciji su mogli sebi da kažu – hajde da se igramo rukometa. To zna da donese ogroman i veliki rezultat", rekao je Vujović za "Vijesti".

U drugoj fazi, u Budimpešti, Crnogorci su u grupi sa Hrvatima s kojima igraju odmah u prvom kolu u četvrtak od 15:30. "Verovatno 90 odsto javnosti u Crnoj Gori sada u zanosu govori ‘ma omlatićemo te Hrvate’, ali to nema osnova. Hrvatima se vraća Duvnjak, a sa njim su totalno druga reprezentacija. Dobra stvar za Hrvatsku je što on nije igrao do sada, jer mali Lučin verovatno ne bi bio pozvan, a ovako je eksplodirao i bio najbolji igrač u prvom delu šampionata. Tu si i neki mlađi, kao Martinović. U okruženju ne postoji bolja selekcija od Hrvatske, to je veliki protivnik, ali Crna Gora nema šta da izgubi. Sve što dalje napravi, biće čist dobitak. Mogu momci da izgube, ali način na koji se to desi je jako bitan. Niko im neće zameriti ako se budu borili do poslednje kapi krvi", ističe legenda šabačke Metaloplastike.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Osim Hrvata, Crnogorce u Grupi 1 čekaju još olimpijski šampioni Francuzi, te Island i Holandija.

"Francuzi imaju više registrovanih rukometaša nego Crna Gora stanovnika, to sve govori. Bilo bi dobro da se neko od ovih momaka koji su imali koronu vrati, kako bi ostali odmorili. To bi bilo značajno otrježnjenje. Nadam se da će Čavor moći da igra, jer ako Branko Vujović nastavi da igra ovoliko, neće ‘živ’ dočekati kraj šampionata"
, kaže bivši trener Partizana i nekadašnji selektor Jugoslavije i SCG.
Standings provided by SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli: