Dabl-dabl Jokića, Denver granitnom odbranom razbio Majami za 3-1!

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Majami Hit 108:95, u četvrtoj utakmici finala NBA.

Izvor: PT

Petak, 09.06.2023.

00:06

Dabl-dabl Jokića, Denver granitnom odbranom razbio Majami za 3-1!
Foto: Tanjug/AP Photo/Wilfredo Lee

Izabranici Majkla Melouna došli su na korak do istoriji, do prve titule u istoriji franšize iz Kolorada. Nagetsi će šansu da dođu do trofeja "Leri O'Brajan" imati u noći između ponedeljka i utorka kada dočekuju Majami u petoj utakmici finala.

Nikola Jokić odigrao je dobru utakmicu, ali su na kraju pobedu dobili igrači uloge poput Brusa Brauna i Erona Gordona. Srpski košarkaš je zbog pet ličnih grešaka na startu četvrte deonice morao da izađe i time je odsečen iz igre.
Denver je u tim trenucima pokazao širinu, pokazao da ekipa nije samo Jokić i bez njega su uspeli da odbiju nalet. Jokić je utakmicu završio sa 23 poena, 12 skokova i četiri asistencije, a najefikasniji bio je Gordon sa 27 poena.

Odličan je bio je Brus Braun ubacivši 21 poen, dok je Marej imao 15 i 12 asistencija.

U poraženom timu istakao se Batler sa 25 poena, dok je Adebajo ubacio 20, uz 11 skokova.

Od starta utakmice gledali smo ujednačenu košarku. Ekipe su spremno ušle u susret, a u prvoj četvrtini dominirale su odbrane.
Oba tima bila su na visokom defanzivnom nivou, te nismo imali velike razlike u rezultatu, kao ni mnogo poena, 21:20.

Trebalo bi spomenuti da je Jokić krajem prve četvrtine nezgodno doskočio, zbog čega je u pauzi između dve deonice otišao u svlačionicu. Srpskom košarkašu stavljen je led i na sreću nije se radilo o ozbiljnoj povredi.

U drugoj četvrtini promenila se slika na terenu. Igra se ubrzala, samim tim je viđeno i više poena i logično gosti iz Kolorada bolje su se snašli u takvom tempu.

Denver je preuzeo kontrolu nad utakmicom, a odlični su bili Eron Gordon i Nikola Jokić. Nagetsi su održavali prednost, ali su na kraju ipak malo popustili, nakon čega je Majami uspeo da dođe sa -9 na -4, 51:55. Gordon i Jokić bili su najefikasniji sa po 16 poena, dok je kod Majamija, Batler imao 14, Lauri 13, a Adebajo 12 poena.

Denver je u prošloj utakmici načeo rivala u trećoj četvrtini, a isto je bilo i ovoga puta. Ekipa Majka Melouna ušla je sa odličnom energijom u treću deonicu i to se videlo na semaforu.

Strašno su igrali Eron Gordon i Nikola Jokić, te je prednost ekipe rasla i pred četvrtu četvrtinu gosti iz Kolorada imali su +13, 73:86.

Šta se dešavalo u poslednjoj deonici mogli ste da pročitate na početku teksta. Majami je boljom energijom uspeo da smanji zaostatak, plus su i sudije odradile posao sa nekoliko faulova, pre svega Jokiću, nakon čega je morao da izađe iz igre.

Ali, igrači Denvera nisu klonuli i odigrali su junački bez najboljeg igrača ekipe. Braun, Gordon, Poup, Marej... svi su imali zasluga, a najviše Brus i Eron.

Nagetsi zasluženo pobeđuju i dolaze na korak do titule.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

270 Komentari

Podeli: