Neverovatna pobeda Zvezde u derbiju ABA lige!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su u Beogradu Cedevita Olimpiju sa 82:81, u zaostalom meču 11. kola ABA lige.

Izvor: MT

Sreda, 14.04.2021.

17:00

Neverovatna pobeda Zvezde u derbiju ABA lige!
Foto: Crvena zvezda mts/ABA league

Domaći su na 15 sekundi do kraja imali -3, ali su, ipak, uspeli da na volšeban način, sa linije slobodnih bacanja slave.

Cedevita Olimpija nije htela da dozvoli trojku prilikom rezultata 81:78, Lazić je pogodio jedno od dva, da bi Lojd uhvatio loptu posle ofanzivnog skoka.

U nastavku je Volden bio fauliran, nakon čega je ubacio dva penala. Potom su gosti izgubili loptu, da bi fauliran bio i Marko Simonović, koji je pogodio prvo slobodno bacanje, a drugo namerno promašio, za kraj drame.

Izabranici Dejana Radonjića su se tako izjednačili sa liderom, ekipom Budućnosti, te imaju skor 20-3.

Crveno-beli su, nakon trijumfa nad Igokeom, pobedu ostvarili u još jednom derbiju regionalnog takmičenja i prišli na korak od prednosti domaćeg terena u plej-ofu.

Cedevita Olimpija je ostala na petom mestu sa učinkom 17-6, sa istim brojem pobeda kao i četvrtoplasirani Mornar, koji ima i meč više.

Najefikasniji je bio Lojd sa 19 poena i četiri asistencije, a jako dobru partiju je pružio i Davidovac, koji je imao 17 poena. Dvocifren je još bio i Volden sa 11 poena i sedam asistencija.

Kod gostiju se istakao Peri sa 19 poena, dok je Blažič ubacio 14, uz četiri skoka i pet asistencija.
Prvo poluvreme bilo je izrazito efikasno, što ne treba da čudi, pošto gosti važe za napadački najpotentniji tim u takmičenju.

Igralo se u naizmeničnim serijama, centri nisu bili baš uključeni u igru, a uglavnom su se poeni postizali šutevima sa distance ili preko slobodnih bacanja.

Strašnu prvu četvrtinu je imao Lojd, koji je za kratko vreme stigao do dvocifrenog učinka, nakon tri dalekometne trojke, od koje je jedna bila i uz faul.

Kraj ovog kvartala doneo nam je nerešen rezultat, da bi ubrzo Zvezda stekla +7, na šta su gosti znali da odgovore svojom serijom i preokretom.

Ipak, u istom stilu su crveno-beli okončani poluvreme, na koje su otišli sa minimalnom prednošću, 52:51.

Treći kvartal je bio zapravo repriza prvog poluvremena, a imali smo prilike da vidimo po jednu veliku seriju obe ekipe.

Prvo je Zvezda stigla do maksimalne prednosti od +9, činilo se da bi mogla da prelomi duel, međutim, nije uspela.
Foto: Crvena zvezda mts/ABA league
Istom merom je uzvratila Cedevita Olimpija, iako je prve poene u ovoj četvrtini postigla tek posle četiri minuta igre.

U finišu ove deonice Marko Simonović je ubacio dve jako važne trojke, te su crveno-beli pred poslednjih 10 minuta imali vođstvo od 69:65.

Velika borba je nastavljena i u poslednjoj četvrtini, Zvezda je ponovo stekla prednost, malo se odlepila, ali su se gosti, kao po pravilu, odmah vraćali.

Na nekoliko minuta pre kraja ušlo se u egal u završnicu, da bi u jednom momentu, prvi put u drugom poluvremenu, vođstvo stekla ekipa Jurice Golemca.

Sa linije slobodnih bacanja, malo po malo, stigli su nadomak pobede, imali +3, ali to nije bilo dovoljno.

Nekoliko jako loših odluka su doneli, a crveno-beli su to sa penala jako dobro iskoristili i naneli poraz rivalu.

Dva tima će se sastati ponovo u nedelju, u Ljubljani.

Tok meča mogli ste da pratite na TV B92 i u LIVE BLOGU B92.net.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

179 Komentari

Podeli: