Zvezda stala u završnici – prva pobeda Himkija u Evroligi

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Himkija 83:77 u šestom kolu Evrolige.

Izvor: PT

Petak, 30.10.2020.

17:30

Zvezda stala u završnici – prva pobeda Himkija u Evroligi
Djordje Kostic / STARSPORT

Izabranici Saše Obradovića odigrali su slabo u poslednjoj četvrtini i to ih je koštalo boljeg rezultat u Podmoskovlju.

Gledali smo veoma ujednačenu igru, tokom većeg dela meča igralo se koš za koš, međutim u četvrtoj deonici crveno-beli su stali.

Foto: SofaScore
Napad nije najbolje funkcionisao, u odbrani nisu imali rešenje za Erika Mekaluma i jednostavno nisu mogli da izbegnu poraz. Posle pet poraza, košarkaši Himkija ostvarili su prvu pobedu.

Najefikasniji kod Zvezde bio je Lojd sa 18 poena, ali je šutirao 3/13, O'Brajant je postigao 14, a Volden 11 poena.

Pobednika je predvodio Erik Mekalum sa 23 poena, dok je Šved imao 15 i 12 asistencija.

Crveno-beli nešto sporije su otvorili utakmicu, međutim ubrzo su pronašli ritam i posle uvodnih 10:4 za Himki, na dva minuta do kraja vodili su 16:20.

Četvrtina je završena vođstvom Zvezde od tri poena, 19:22.

***Grafika: SofaScore
Пласман обезедио SofaScore LiveScore
Tokom druge deonice ekipe su se mučile sve do pred kraj poluvremena. Timovi su potom ušli u ritam i na minut do kraja crveno-beli imali su 40:38.

Zvezda je nešto lošije završila drugi period igre i na petnaestominutnu pauzu je otišla sa četiri poena zaostatka, 44:40.

U trećoj četvrtini gledali smo preslikanu igru iz prvog poluvremena. Ekipe su se smenjivale u prednosti i baš u ovom trenucima crveno-beli propustili su da krunišu odličnu odbranu.

Zvezda je imala nekoliko napada u kojima je mogla da se odlepi i dođe do nešto osetnije prednosti, ali nije i onda je stala sredinom četvrte deonice.

Ruku na srce, tada se i razigrao Erik Mekalum koji je bio prevaga na ovom susretu. Zvezda nije uspela u završnici da se vrati i pretrpela je treći poraz u sezoni.

Meč ste mogli da pratite putem našeg LAJV BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

263 Komentari

Podeli: