Ančeloti: Zaslužena titula, ja sam rekorder

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je da je njegova ekipa zasluženo osvojila Ligu šampiona.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 29.05.2022.

08:00

Ančeloti: Zaslužena titula, ja sam rekorder
Foto: Profimedia

On je podsetio da je rekorder, pošto je četvrti put osvojio trofej najelitnijeg evropskog takmičenja.

Fudbaleri Reala osvojili su14. titulu prvaka Evrope, pošto su u finalu Lige šampiona u Parizu pobedili Liverpul sa 1:0.

"Ne mogu da verujem. Imali smo fantastičnu sezonu. Mučili smo se večeras u prvom poluvremenu, ali smo na kraju zaslužili da osvojimo ovo takmičenje. Ne mogu da verujem šta je (golman) Tibo Kurtoa uradio večeras. Neverovatno", rekao je Ančeloti za BT Sport, preneo je Skaj.

Liverpul je imao 24 šuteva na gol, od čega devet u okvir gola, a dva od četiri pokušaja Reala išla su u okvir. Jedini gol postigao je Vinisijus Žunior u 59. minutu.

Ančeloti je postao prvi trener koji je četiri puta osvajao Ligu šampiona, dva puta sa Milanom (2002/2003 i 2006/2007) i dva puta sa Realom (2013/2014) i (2021/2022).

"Ja sam rekorder. Imao sam sreću da dođem u Real prošle godine i kao i uvek, zatekao sam fantastičan klub sa zaista dobrom ekipom, punom kvalitetnih i psihički jakih igrača. Ova sezona bila je vrhunska", rekao je Ančeloti, koji je ove sezone sa Realom osvojio i šampionsku titulu u Primeri.

Real je ove sezone u nokaut fazi izbacio Pari Sen Žermen i prošlogodišnje finaliste Čelsi i Mančester siti i svaki put je morao da "juri" zaostatak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli: