Borjan golom pečatirao titulu, Partizanu "Pirova pobeda" VIDEO

Fudbaleri Crvene zvezde trijumfom nad Voždovcem rezultatom 3:1 (1:0) osvojili su titulu prvaka Linglong Superlige Srbije pet put u nizu.

Izvor: SS

Nedelja, 22.05.2022.

17:30

Borjan golom pečatirao titulu, Partizanu
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Izabranici Dejana Stankovića vezali su šesti trijumf u plej-ofu, posle remija sa Partizanom (0:0) i sačuvali su prednost nad Partizanom, koji je u istom terminu bio bolji od Radničkog iz Niša rezultatom 2:0 (1:0).

Zvezda šampionat završava sa tačno 100 osvojenih bodova, a Partizan ima dva manje, dok je od ranije trećeplasirana ekipa Čukaričkog.

Za 4. mesto i učešće u kvalifikacijama za Ligu konferencija izborio se Radnički, uprkos porazu u Humskoj, jer je TSC na svom stadionu poražen od Vojvodine rezultatom 2:0 (0:0). Pomenute tri utakmice, poslednje u tekućoj sezoni, počele su veoma mirno i praktično da nije bilo nijednog pravog uzbuđenja sve do završnice prvih poluvremena.

Tačnije, do 39. minuta utakmice na stadionu "Rajko Mitić" gde je bilo oko prisutno 41.000 gledalaca.

Tada je Aleksandar Katai odlično skočio i, kao mnogo puta ove sezone, postigao gol glavom za erupciju oduševljenja domaće publike. Nekoliko minuta kasnije još burnije je bilo u polupraznoj Humskoj, gde je sudija Stefanović posle VAR asistencije dosudio jedanaesterac za Partizan.

Kapiten Radničkog Vujadinović je igrao rukom, ali se ni on ni saigrači nisu mirili sa tom odlukom, pa su nakon gola Rikarda Gomeša iz penala nasrnuli na arbitra i iz svega toga Lazar Arsić je dobio crveni karton.

Gosti su u jednom momentu čak želeli da napuste teren u Humskoj, ali srećom nisu i ostali su punih 12 minuta nadoknade vremena u prvom delu. Došlo je do razlike u vremenima na dve utakmice u Beogradu, a na početku drugog dela Voždovac je mogao da šokira Zvezdu kada je Ćirković izašao jedan na jedan sa Milanom Borjanom, ali je kapiten Zvezde odbranio.

Kazna je Voždovac stigla u 54. minutu kada je Mirko Ivanić, ponovo glavom, pogodio za 2:0 i početak velikog slavlja na stadionu "Rajko Mitić".

Zvezda je i posle drugog gola nastavila silovito da napada, ali je ubrzo taj pritisak splasnuo, a potom je domaće prodrmao sin bivšeg trenera Vladana Milojevića.

Nemanja Milojević je u 67. minutu postigao gol za 2:1 posle gužve u kaznenom prostoru Borjana i uneo je koliko-toliko neizvesnost u poslednjih nešto manje od pola sata prvenstva. Koji minut kasnije i Partizan je duplirao prednost protiv Radničkog i do kraja se u Humskoj osluškivalo šta se dešava 500 metara dalje vazdušnom linijom.

Ipak, Zvezda je imala dovoljno mirnoće, iskustva i, pre svega, kvaliteta da meč rutinski privede kraju i ne dozvoli više nikakvo iznenađenje od strane Voždovca, koji je pre pet godio upravo bio koban u završnici šampionske trke.

Zapravo, tačku na sve stavio je Milan Borjan koji je dobio priliku da izvede penal u 91. minutu i zatresao mrežu za kraj.
Foto: StarSport
Odbranili su crveno-beli titulu i osvojili petu u nizu, pa će u nastavku večeri uslediti veliko slavlje na našem najvećem stadionu, a verovatno i šire.

Sva dešavanja sa "Marakane", iz Humske, pa i iz Bačke Topole, pratili smo iz minuta u minut putem našeg Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

218 Komentari

Podeli: