Parni valjak melje: Partizan "pregazio" Hamburg

Košarkaši Partizana pobedili su Hamburg ubedljivim rezultatom 102:77 u 10. kolu Evrokupa.

Izvor: SN

Utorak, 18.01.2022.

19:45

Parni valjak melje: Partizan
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs

Izabranici Željka Obradovića su u prvom međusobnom meču slavili u Hamburgu 106:97, a sada je bilo

Partizan je bio vidno raspoložen za igru u punoj hali Aleksandar Nikolić i gostima iz Nemačke nisu ostavili ni promil šanse za iznenađenje.

Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs
Crno-beli su slavili ubedljivim rezultatom, a već posle prve četvrtine je pitanje pobednika bilo rešeno, kada je na semaforu pisalo 34:14 u korist Partizana, a utakmica je počela serijom 11:3 nakon koje je tajm aut morao da zove trener Hamburga.

Ono što se takoše izdvaja je NBA akcija košarkaša Partizana, Kevin Panter je iza leđa poslao pas, a Lesor išao na roling i zakucao uz faul, pa je publika "poludela" nakon sjajnog poteza.

Imali su crno-beli neke neverovatne poteze pogotovo u odbrani, što se razvilo i na odličnu tranziciju pa je već na poluvremenu na semaforu stajalo 65:41 u korist crno-belog tima.
Ovo je bila osma pobeda u Evrokupu za izabranike Želimira Obradovića, koji će sigurno juriti i prvo mesto u grupi A i to smo znali maltene već na poluvremenu kada je bilo +23.

Ipak, ta treća deonica nije najbolje počela, pošto je bilo dosta prekida igre i Maks di Leo je već u drugom minutu trećeg kvartala napravio nesportski faul nad Matijasom Lesorom.

Tempo igre je nakon toga vidno opao, ali igra Partizana nije mnogo talasala. Videli smo da se Zek Ledej bacio na loptu preko zapisničkog stola i zbog toga dobio ogromne ovacije od svih prisutnih.

Do kraja susreta se nije preterano mnogo stvari dogodilo, a Partizan je upisao ubedjivu pobedu rezultatom 102:77. Najefikasniji je bio novi centar Partizana Matijas Lesor sa 22 poena, a uz to je imao i 6 skokova i čak 5 ukradenih lopti. Ispratio ga je Zek Ledej sa 18 poena i 8 skokova, 15 je postigao Panter, a sa 13 poena je meč završio Balša Koprivica.

Trifunović i Kuruc su dodali po 8, Madar je imao 5, koliko i Avramović, Dalas Mur 4, dok su Smailagić i Glas postigli po 2 poena.

Na drugoj strani, 20 poena Kristena Robina, 14 je imao Kejleb Homsli, 11 Rej Mekalum, 9 Majk Kocar, 5 Braun, 4 Edigin, po 3 di Leo, Hinrihs i Holac.

Utakmicu između Partizana i Hamburga mogli ste da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.
Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

141 Komentari

Podeli: