Legendarni Hrvat: Srbija je prosečna ekipa sa vrhunskim golmanom

Legendarni hrvatski rukometaš Mirza Džomba je u autorskom tekstu za "Index" analizirao meč njegove reprezentacije i Srbije na Evropskom prvenstvu.

Izvor: MT

Nedelja, 16.01.2022.

10:30

Legendarni Hrvat: Srbija je prosečna ekipa sa vrhunskim golmanom
EPA/OLIVER BERG

"Kauboji" su savladali "orlove" 23:20 i tako nastavili niz uspešnih rezultata u međusobnim mečevima, u poslednjih 10 godina.

Džomba je oduševljen bio igrom Hrvatske u ovoj utakmici sa velikim ulogom.

"Divno, krasno, savršeno. Utakmica velikog tereta i velikih tenzija. Ulog je bio ogroman. Srbija se nedeljama već najavljivala kao reprezentacija u naletu, kao ekipa koja se digla, ali na kraju je Hrvatska pokazala da se radi o prosečnoj ekipi koja ima samo vrhunskog golmana", napisao je Džomba.

Džomba je objasnio šta je bilo ključno u pobedi nad Srbijom.

"Ključ je bio smanjiti tenzije i u čistoj igri pokazati da smo puno bolja ekipa od Srbije. To se i dogodilo. Sve što je trebalo napraviti na ovoj utakmici, napravili smo savršeno. Horvat je pokazao da zna šta radi, a neki momci su odrasli na ovoj utakmici", istakao je on i dodao:

"Na ovako visokom nivou rukometa, pred punim tribinama, mladi igrač odraste ako mu se da poverenje. Neki klinci su u ovih 60 minuta od talenata i nada postali iskusni igrači."

Hrvatska, uprkos pobedi, može da ispadne sa takmičenja, čak ako istu ostvari i protiv Ukrajine.

Za to će biti potrebno da Srbija pobedi Francusku u poslednjem kolu, sa najmanje dva gola razlike ili minimalce, uz 26 datih golova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli: