Srbija izgubila od Hrvatske – odluka protiv moćnih Francuza VIDEO

Rukometaši Srbije poraženi su od selekcije Hrvatske u 2. kolu Evropskog prvenstva – 23:20 (11:9)

Izvor: SS

Subota, 15.01.2022.

19:00

Srbija izgubila od Hrvatske – odluka protiv moćnih Francuza VIDEO
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

Srbija je izgubila "finale", kako ga je nazvao selektor Toni Đirona, i sada će biti veoma teško da se plasira u drugi krug takmičenja.

Za dva dana će u 3. kolu igrati protiv selekcije Francuske (obe pobede u prve dve runde) i biće joj potrebna pobeda kako bi prošla dalje.

Postoje i kalkulacije sa osvojenim bodom, ali u zavisnosti od rezultata meča Hrvatska – Ukrajina, ali u tom meču će "kauboji" biti apsolutni favoriti.

"Orlovi" su loše ušli u utakmicu, sa dva isključenja u prva dva minuta i Hrvatska je to odmah iskoristila za vođstvo od 3:0. Uspeli su da se oporave od toga i da golom Mijajla Marsenića preokrenu na 7:6. Tada smo ušli u rezultatsku klackalicu pri kojoj je Srbija imala u više navrata gol prednosti, ali ga nije materijalizovala.

Umesto toga, potpuno je stala, dok je Hrvatska prvo poluvreme završila sa tri ekspresna gola i na odmor otišla sa prednošću od 11:9.
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Prišla je Srbija na 12:11 početkom drugog dela, ali su se u tim momentima nizale greške i sami smo sebi zagorčali život propuštenim prilikama koje su, reklo bi se, veoma zabolele igrače u beloj opremi.

Jer, gotovo posle svake greške, kao što je bila kardinalna Dragana Pešmalbeka u kontri za -1, stizala je kazna nekoliko sekundi kasnije za odlazak Hrvatske na +3.

Iz minuta u minut su se ponavljale takve stvari, a kada je razlika otišla na +4, bilo je jasno da povratka za Srbiju više nema.
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ
Cupara se kasno razbranio, ali na drugoj strani Šunjić je još bolji i tako su iskusni Hrvati umeli da privedu meč kraju i opstanu na ovom šampionatu.

Najbolji igrač susreta bio je Luka Cindrić sa tri gola i mnoštva asistencija, a najefikasniji su bili Ivan Čupić i Ivan Martinović.

U ekipi Srbije je pet postigao Bogdan Radivojević, četiri Lazar Kukić, a tri je dao Miloš Orbović.

Na licu mesta je novinar B92.net Milan Tomić, a sva dešavanja iz "Pik" dvorane u Segedinu pratili smo putem Live BLOG-a:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

357 Komentari

Podeli: