Borbena Srbija ostala bez polufinala EP

Kadetska fudbalska reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Evropskog prvenstva, pošto je izgubila od Poljske 3:2 (1:0).

Izvor: DP

Subota, 27.05.2023.

14:45

Borbena Srbija ostala bez polufinala EP
Foto:FSS

Ovaj duel nije donosio samo polufinale šampionata Evrope, već i plasman na Svetsko prvenstvo ove godine u novembru, na kojem će učestovati Poljaci kao pobednici ovog okršaja.

Ekipa Aleksandra Lukovića borila se do samog kraja, dva puta se vraća u meč posle prednosti rivala, ali su na kraju Poljaci u finišu susreta postigli gol vredan plasmana u među četiri najbolje ekipe Strog kontinenta.

"Orlići" su odigrali dva različita poluvremena, krenuli su dosta stegnuto, da bi već posle četiri minuta dozvoli protivniku da povede. Defanzivac posljskog tima Jakub Križanovski matirao je golmana Džodića.

Sa znatno boljom energijom "orlići" su ušli u drugih 45 minuta, a samo šest minuta igre u nastavku bilo je dovoljno Veljku Vukojeviću da donese izjednačenje. Bio je na pravom mestu u pravo vreme, došao je do odbitka u šesnaestercu, i ispalio je loptu u levu stranu gola.

Osam minuta kasnije Poljska je povela drugi put na meču, kada je sa penala bio precizan Sanijel Mikolajevski. Džodić je ostao nemoćan, lopta je otišla na jednu, on na drugu stranu, a Srbija je morala da ponovo juri izjednačenje.
Morao je Luković da menja i na kraju je pogodio sa izmenama, pošto su rezevisti Srbije bili kreatori novog izjednačenja.

U 70. minutu sjajnu akcija izveli su momci sa klupe - Nikša Delibašić je proigrao Andreja Subotića, koji pogodio za 2:2.

Usledilo je period velike borbe,obe ekipe su imale svoje šanse, igrale agresivno, ali je na kraju Posljska imala više sreće.

U 89. minutu Filip Rejčik postigao je odličan pogodak iz slobodnog udarca, lopta je otišla u gornji desni ugao, a Džodić nije mogao ništa.

Na kraju Poljska je otišla u polufilane rezultatom 3:2, a Srbija mora da bude zadovoljna prikazanim u ovom meču uprkos porazu Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem LIVE BLOGU-u:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

61 Komentari

Podeli: