Svetski mediji: Novak izgubio bitku, neprimeren napad iz "Dejli mejla"

Svetski mediji su sa velikom pažnjom propratili odluku Federalnog suda Australije da omogući deportaciju Novaka Đokovića.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 16.01.2022.

09:42

Svetski mediji: Novak izgubio bitku, neprimeren napad iz
Foto: Profimedia

Britanski "Dejli mejl" je uz oznaku hitno, doneo tekst pod naslovom "Teniskoj superzvezdi Novaku Đokoviću odbijena poslednja žalba da ostane u Australiji pošto se federalna vlada uplašila da će podstaći antivakcinalne osećaje".

Isti list donosi tekst kolumniste Olivera Holta u kom je neprimereno napao svetskog broja jedan.

"Izvinite ako sam emotivan oko svega, ali deda mi je umro od kovida... Kad pogledam Novaka Đokovića ne vidim najboljeg igrača sveta već opasnu budalu", napisao je Holt.

"Tajms" je doneo tekst pod naslovom "Đokovića čeka deportacija veče uoči početka Australijan opena posle gubitka procesa".

Francuski "Ekip" je preneo, "Đoković oteran sa Australijan opena", a u blogu koji je pokrenut navodi se i podrška koju je dobio od francuske teniserke Aliz Korne.

"Marka" je sa valikom pažnjom dočekala vest iz Melburna i konstatovala da je "Đokoviću presuđeno - biće deportovan iz Australije".

Nemački "Bild" uz nadnaslov "teniski čekić" konstatuje da "Đoković mora da napusti Australiju".

"Jedanaest dana pošto je ušao u Australiju, Novak Đoković mora da napusti zemlju ponovo! To je presuda trojice sudija Federalnog suda u Melburnu", prenosi nemački list.

U sličnom tonu pišu i "Njujork Tajms" i ostali mediji u Americi koji konstatuju da je "nevakcinisana teniska zvezda ekstremno razočarana", ali i da će poštovati odluku sudija.

"Gazeta delo Sport" je prenela odluku sudskih organa i konstatovala da će Novak do deportacije ostati u protvoru u Melburnu, te naglašavaju da obično ovakve odluke znače i zabranu ulaska u zemlju u trajanju od tri godine, mada postoje izuzeća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Podeli: