Nije ni čudo što se Srbi sele tamo; Proglašen najbolji grad za život u 2022. godini

Beč se računa kao treći najveći srpski grad, prema statističkim podacima. Naši građani očigledno vole da se sele tamo, a sada je i proglašen za najbolji grad u kojem možete da živite.

Izvor: capital.ba/

Nedelja, 25.09.2022.

19:30

Nije ni čudo što se Srbi sele tamo; Proglašen najbolji grad za život u 2022. godini
Foto:EPA/ CHRISTIAN BRUNA

Posle tri godine, Beč je ponovo bio na vrhu Ekonomistovog indeksa najboljih gradova za život (The Global Liveabiliti Index).

Posle dve godine u kojima je na rejting gradova u velikoj meri uticala pandemija koronavirusa, odnosno mere koje su preduzete, 2022. godine situacija se normalizovala.

Glavni grad Austrije, koji nudi bezbroj kulturnih i zabavnih mogućnosti, visoko je rangiran u pogledu stabilnosti, ima dobru infrastrukturu i nudi svojim građanima odličnu zdravstvenu zaštitu – to je najbolje ocenjen grad sa impresivnih 99,1 poena od mogućih 100.

Glavni grad Danske Kopenhagen i švajcarski grad Cirih su sledeća dva grada na listi. Tu su i kanadski gradovi Kaljari i Vankuver, Ženeva, Frankfurt, Toronto, Amsterdam, Osaka i Melburn.

Na dnu liste gradova po kvalitetu života je Damask sa ocenom 30,7. Nigerijski Lagos, libijski Tripoli, Alžir i Karači takođe su loše rangirani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

132 Komentari

Podeli: