Postoji mogućnost da Grčka vrati antikovid mere

Grčka bi na jesen mogla ponovo da uvede ograničenja i mere za borbu protiv kovida, "ako bude potrebno", rekao je u ponedeljak ministar zdravlja Tanos Plevris, s obzirom na porast broja pozitivnih slučajeva i ponovljene infekcije.

Izvor: B92

Utorak, 28.06.2022.

09:48

Postoji mogućnost da Grčka vrati antikovid mere
Foto: Shutterstock/Nikolaos Tamvakis

Ministar je ovu vest saopštio lokalnim medijima nakon što je Nacionalna zdravstvena organizacija (EODI) prijavila 12 smrtnih slučajeva i ukupno 9.064 slučaja infekcije koronavirusom – 7.682 nove i 1.382 ponovljene infekcije.

Plevris je rekao da se pritisak na javni zdravstveni sistem očekuje na jesen, kada bi vlasti mogle odlučiti o nizu "blagih" i ciljanih mera koje se tiču određenih grupa.

Međutim, dodao je da trenutni šesti talas koronavirusa, za koji je rekao da je očekivan zbog kretanja u Evropi, ne vrši pritisak na nacionalni zdravstveni sistem Grčke.

U međuvremenu, u intervjuima lokalnim medijima, profesor inženjerstva zaštite životne sredine Dimostenis Sarigijanis rekao je da očekuje da će dnevni broj slučajeva dostići 25.000 do 15. jula, kada se smatra da će trenutni talas biti na vrhuncu.

Iako je kazna za nenošenje maske ukinuta, grčki minstar zdravlja je ukazao da je individualna odgovornost ostala i savetovao ljudima da nose maske u prepunim prostorima i u zatvorenim objektima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli: