Otvaranje: "Prva vakcinisana zemlja"

Izrael će krajem narednog meseca početi da dozvoljava ulazak vakcinisanih turističkih grupa, jer je domaća kampanja vakcinacije drastično oborila broj infekcija kovidom 19, navodi se u danas objavljenom saopštenju izraelskih ministarstava zdravlja i turizma.

Izvor: B92

Utorak, 13.04.2021.

16:00

Otvaranje:
Foto: Ruslan Paul / Shutterstock

Svi strani posetioci moraće da prikažu negativan PCR test pre ukrcavanja na let za Izrael, i serološki test za dokazivanje vakcinacije po dolasku na aerodrom Ben Gurion, u blizini Tel Aviva, prenosi agencija Rojters.

U zajedničkom saopštenju ministarstava navodi se da će "ograničen broj grupa početi da pristiže 23. maja", u početnoj fazi tog plana.

U kasnijoj fazi, ulazak grupa biće proširen, a pojedinačni putnici će takođe moći da uđu u zemlju, navodi se u saopštenju.
Foto: Profimedia
"Izrael je prva vakcinisana zemlja, a građani Izraela su prvi koji uživaju u ovom rezultatu. Nakon otvaranja ekonomije, vreme je da se dozvoli turizam na jedan pažljiv i proračunat način", izjavila je izraelska ministarka zdravlja Juli Edelštajn.

Poruka Brisela: Put u zemlje EU uz bilo koju vakcinu

Izrael je pre mesec dana počeo da ponovo otvara svoju ekonomiju, na "krilima" najboljih rezultata vakcinacije, u okviru koje je oko pet miliona od ukupno 9,3 miliona stanovnika već primilo dve doze vakcine protiv kovida 19.

U Izraelu trenutno postoji 3.369 aktivnih slučajeva kovida, a broj dnevnih infekcija je pao na oko 200.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

54 Komentari

Podeli: