Od devastirane, do turističke top-destinacije: Srpska planina popunjena 70 odsto FOTO

Prelepi Zlatar planina je koju su i ove zime birali mnogi domaći turisti kao svoju turističku top-destinaciju. Koronavirus nije uspeo da uništi zimsku sezonu, a smeštajni kapaciteti su popunjeni 70 odsto.

Izvor: RINA

Ponedeljak, 18.01.2021.

15:30

Od devastirane, do turističke top-destinacije: Srpska planina popunjena 70 odsto FOTO
Foto: Rina

"Sa prvim snežnim padavinama broj gostiju na Zlataru višestruko se povećao. Više su popunjeni kapaciteti u privatnom smeštaju, nego u hotelima, a mahom su na planinu stigli domaći gosti. Zlatar je lep u svako doba godine i uvek ima šta da ponudi posetiocima, a pre svega su tu netaknuta priroda, čist vazduh i zdrava domaća hrana", izjavio je za Rinu Branko Pucarević direktor TO Zlatar.
Foto: Rina
Visina snežnog pokrivača je oko šezdeset centimetara, što je omogućilo da skijalište na ovoj planini počne sa radom.

"Staza je utabana i za vikend je bila prepuna skijaša. Vremenske prilike nam idu na ruku. U funkciji je ski lift "sidro", a početnicima je dostpuna i ski škola sa iskusnim instruktorima koji će ih naučiti prvim sigurnim koracima na skijama. Sve epidemiološke mere se poštuju i na planini i za vreme skijanja", naglasio je Pucarević.
Foto: Rina
Već je registrovan veliki broj rezervacija za naredni period i dolazak većih grupa turista za Sretenje.

Počinje skijanje na još jednoj srpskoj lepotici: Ski-pas 1.300 dinara

Za one koji ne skijaju obalazak planinskih jezera je jedna od omiljenih aktivnosti, kao i vožnja kvadovima, ali i obilazak kulturno-istorijskih spomenika.
Foto: Rina

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli: