Istraživanje pokazalo: Na koje svetske atrakcije se turisti najviše žale? VIDEO

Svet je prepun turističkih atrakcija koje većina ljudi želi da poseti barem jednom u životu. Međutim, nova istraživanja su pokazala da postoje i atrakcije koje su razočarale svetske putnike.

Izvor: B92

Nedelja, 22.05.2022.

10:05

Istraživanje pokazalo: Na koje svetske atrakcije se turisti najviše žale? VIDEO
Foto: Profimedia

Na osnovu recenzija putnika na inerenet stranicama Trustpilot i TripAdvisor, napravljena je lista koje su to svetske atrakcije na koje se turisti žale.

Neke od atrakcija su nastale u prošlosti, dok su druge napravljene u poslednjim decenijama. Na prvom mestu se nalazi čuveni Hollywood Walk of Fame, trotoar za zvezdama poznatih ličnosti. Ova atrakcija je osvojila prvo mesto sa skor 20% svih negativnih recenzija putnika. Sve se uglavnom odnose na nečistoću. Druga atrakcija na listi je Palata Versaj. Putnici su negativno ocenili Versaj jer je uvek gužva, skupa je ulaznica i loše se održava cela okolina.

Podsećamo da Versaj svake godine posetii više od 10 miliona ljudi. Stounhendž je zauzeo treće mesto, kao mesto sa izuzetno skupom ulaznicom i sadržajima koji praktično ne postoje.

Ovo su svetske atrakcije na koje se turisti žale:

1.Hollywood Walk of Fame, Sjedinjene Države

2.Versaj, Francuska

3.Stounhendž, Velika Britanija

4.Holivudski znak, Sjedinjene Države

5.Big Ben, Velika Britanija

6.Bela kuća, Sjedinjene Države

7.Krivi toranj u Pizi, Italija

8.Empire State Building, Sjedinjene Države

9.Piramide u Gizi, Egipat

10.Bakingemska palata, Velika Britanija

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli: