Ostrvo rajske prirode se ponovo otvara za turiste

Do kraja 2021. godine Fidži će opet poželeti dobrodošlicu turistima.

Izvor: B92

Sreda, 15.09.2021.

11:18

Ostrvo rajske prirode se ponovo otvara za turiste
Foto : SHutterstock/ Ignacio Moya Coronado

Tačan datum još uvek nije poznat. Naime, ostrvska država je prvobitno nameravala da u decembru otvori granice za turiste, ali bi taj događaj mogao biti odložen u skladu sa razvojem programa vakcinacije u zemlji.

Brent Hil, izvršni direktor nacionalnog turističkog tela Turizam Fidžija, rekao je da je datum ponovnog otvaranja podložan promenama.

Sve što treba da isprobate na jednoj od najegzotičnijih destinacija u svetu

Dodao je da će putnici kojima bude dopušten ulazak u zemlju morati da budu potpuno vakcinisani ili da pokažu negativan PCR test i da dolaze iz zemalja sa zelene liste.

Ministar turizma Fajaz Koja je u govoru održanom 3. septembra rekao da svi rade na ponovnom otvaranju u novembru i dodao da će poštovanjem epidemioloških mera smanjiti širenje virusa i uliti poverenje da je Fidži bezbedno odredište za odmor.

Fidži: Ne zovite nas tropskim rajem

"Uveren sam da ćemo uz zajednički napor postići željene ishode i stvoriti bezbedno okruženje da poželimo dobrodošlicu turistima", rekao je on.

U ponovnom otvaranju granica će veoma važnu ulogu imati avio-prevoznici s Fidžija, koji će morati da naprave strog raspored letova i da otvore brojne luke koje će obezbediti potreban kapacitet.

Fidži, egzotični biser Pacifika / FOTO / VIDEO

Oni najsrećniji turisti kojima bude dozvoljen ulazak na Fidži moraće da skinu aplicaciju CareFiji po ulasku u zemlju i da je koriste pri rezervisanju smeštaja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Podeli: