Ostrva u BiH smeštena tik uz Hrvatsku bez konkurencije FOTO

Japodska ostrva su neverovatna turistička atrakcija Bosne i Hercegovine, smeštena tik uz hrvatsku granicu. Ade povezane drvenim mostićima teritorijalno se graniče s prekrasnim Nacionalnim parkom Una, jednim od tri nacionalna parka u Bosni i Hercegovini.

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.08.2021.

18:53

Ostrva u BiH smeštena tik uz Hrvatsku bez konkurencije FOTO
Foto: shutterstock/HF media art

Taj park je svojim bojama, zvukovima i slikama obeležio zapadni deo Bosne gde se smestio, a zanimljivo je da je samo 40-ak kilometara udaljen od Nacionalnog parka Plitvičkih jezera. Pripada Unsko-koranskoj visoravni i obuhvata doline reka Une i Unce.

Ostrva kroz koje protiče Una

Pet rečnih ostrva, odnosno ada nedaleko od Bihaća, u mestu Račić, koji po lepoti nemaju konkurenciju u svetu povezani su drvenim mostićima, a kroz njih protiče, stvarajući kaskade i lomeći se na sedrenim barijerama, reka Una. Sređen turistički centar Japodska ostrva sastoji se od uređenog parkinga, restorana ispod kojeg čujete šuštanje reke, beach bar i veliki prostor za kampovanje. U skladu s prirodnom ravnotežom, svi objekti su pretežno drveni, a planiraju i rekonstrukciju japodskog naselja, onakvog kakvo je nekad postojalo na ovim prostorima.

Uz sve lepote koje nude Japodska ostrva, posebno oduševljenje i doživljaj stvara smeštaj koji se tamo nudi. Kućica na drvetu koja će vas vratiti u detinjstvo i bajke u kojima ste tada uživali. Osim nje, tu su pravi luksuzni drveni bungalovi, koji će vam ostaviti prirodu i dodati komfor u vaš boravak, a možete poneti i šator. Spavati možete i u apartmanima ili vikendicama.

Bezbrižni odmor, slavlja, tim bildinzi, momačke i devojačke večeri

Japodska ostrva idealan su odabir za porodični, romantični, ali i odmor s društvom. Dok će deca moći da se zabavljaju u raznim igrama poput fudbala, badmintona ili pravljenja kula u pesku, na ostale avanture često se odlučuju društva ili oni koji s društvom nešto slave. Rafting ili kanu safari na Uni kao i ostale rečne avanture poslužiće kao dobra sportsko-adrenalinska kombinacija za tim bilding, proslavu rođendana, momačke večeri...

Do ovoh ostrva ćete iz Zagreba stići za malo manje od 3 sata, a pritom obvezno napravite turu po Bihaću i posetite Nacionalni park Una.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Podeli: