Korak po korak

Radnim danima u 19:45

Isidora i Stefan su par u bračnoj krizi. Stefan Isidori za godišnjicu braka poklanja ono što je Isidora oduvek želela – časove plesa u plesnom studiju "Korak po korak".

Plesni studio drže Luka i njegova devojka Marija koji su plesni šampion dugi niz godina i koji se u svojoj vezi takođe susreću sa naznakama ljubavnih problema. Isidora ima najboljeg druga Marka koji shvata da je Isidora zapravo žena koja može popuniti prazninu u njegovom srcu i odlučuje da je osvoji bez obzira na sve. Isidora ga isprva odbija, ali njenom mužu Stefanu se svejedno ne dopada što ona provodi toliko vremena sa drugom iz detinjstva. Stefan ne želi da ide na plesno takmičenje sa Isidorom usled treme i ona u afektu poziva Marka. Stefan se razbesni kada ugleda Marka u studiju. Marko u tajnom dogovoru sa Lukom ulaže veliku svotu novca u plesnu školu, kako Stefan ne bi više dolazio na časove. Pritisnut problemima iz bračnog života Stefanu počinje da se sviđa Marija u kojoj nalazi utehu i razumevanje...

Glavne uloge tumače Žarko Stepanov (Stefan), Mina Milićević (Isidora), Arsenije Tubić (Luka), Helena Petrović (Marija), Željko Maksimović ((Marko), Janko Cekić (Gaga) i Katarina Dimitrijević (Dajana). Reditelj serije je Stanislav Simić, dramaturg Kosta Peševski, a koregraf je Daniel Romanović. Producenti serije su Nikola Burovac i Danijel Đurić.

Likovi

Mina Milićević je ISIDORA, ona ima oko 35 godine, braon kosu - uvek uredno sređenu. Isidora je lepa, ali tu lepotu prikriva životna monotonija u koju je upala. Isidora je u braku sa Stefanom već 5-6 godina, čemu je prethodilo zabavljanje od nekoliko godina. U tom odnosu dolazi do prezasićenja, ali Isidora isprva odbija to da prihvati, iako je mnogo manje zagrejana za Stefana nego on za nju. Ona svog prijatelja Marka gleda kao druga i ništa više, jer je odrasla sa njim i ceo život prisustvovala tome kako on lagodno menja devojke.

Žarko Stepanov je STEFAN, takođe ima oko 35 godina. Veoma je staložen čovek, pomalo uštogljen. Stefan je Isidorin muž. Krivo mu je što Isiora počinje Marku da pruža toliku pažnju. Pokušava da spase svoj brak svim sredstvima, ali... Radi kao programer i prema životu se odnosi isto kao i prema svom monotonom poslu.

Aresenije Tubić je LUKA dugogodišnji šampion u plesu i veliki profesionalac. Svoju plesnu školu “Korak po korak” shvata veoma ozbiljno. Još uvek nije spreman da se skrasi u vidu braka i deteta, jer su mu biznis i pobeda u svakom smislu ipak na prvom mestu. Ipak on stvarno voli Mariju i stalo mu je do nje... Lep je i svestan je atrkativnosti koju poseduje u kombinaciji sa plesom.

Helena Petrović je MARIJA i ona zajedno sa svojim deškom drži plesni studio, ali sve njihove velike pobede i nagrade u plesu počinju da joj se čine sve beznačajnije, jer ona žudi za nečim drugim - za porodicom. Marija ima velike lepe oči koje traže sigurnost.

Željko Maksimović je MARKO vlasnik lanca restorana. Marko je odrastao sa Isidorom, ali tek sada sebi priznaje da mu se ona možda zapravo ceo život sviđa, samo to nikada nije smeo da joj prizna. Uradiće sve da joj pokaže da je ozbiljan u onome što želi. Marko je atraktivan, ponosit i dobro situiran.

Janko Cekić je GAGA. On je Stefanov drug iz srednje škole. Skoro se razveo što je kod njega izazvalo negativan odnos prema ženama. Ubeđuje Stefana da nadje ljubavnicu i uvek će se naći tu za njega. Svidi mu se Dajana.

Katarina Dimitrijević je DAJANA, ona je jedna od najboljih plesačica u školi. Interesuje je pre svega pobeda, tj. takmičenje. Sa svima je u dobrim odnosima, ali lukavo se prikrada onom što želi.