Info

Dnevni red

ponedeljkom u 20 Dnevni red

„Dnevni red“ - od 12. oktobra, ponedeljkom u 20h

„Dnevni red” je emisija koja će jednom nedeljno otvarati sve teme važne za Srbiju i njene građane. Na dnevnom redu će se naći najvažnija aktuelna politička zbivanja i goruća ekonomska pitanja, vezana kako za nezaobilaznu krizu izazvanu virusom Kovid 19, tako i za opšte teme koje su svakodnevno na dnevnom redu. Posebna pažnja biće posvećena nezaobilaznim društvenim i kulturnim dešavanjima, koje ćemo pratiti iz nedelje u nedelju i praviti najbolji izbor za naše gledaoce. U emisiji “Dnevni red” dajemo reč akterima događaja, političarima i predstavnicima različitih političkih struja, ekspertima iz društveno-ekonomskih oblasti, umetnicima i kulturnim radnicima kao i drugim stručnjacima različitih profila.

Dnevni red” se emituje ponedeljkom u 20h, autor i voditelj je Dragan Karadžić, glavni i odgovorni urednik B92 televizije.

Presek

Na svakih sat vremena Presek

Vesti, pod nazivom „Presek“, koje se emituju pet minuta pre punog sata, kratak su format najvažnijih događaja iz zemlje i sveta.

Iz sata u sat dopunjujemo ih novim informacijama i tako postižemo aktuelnost, koja, cenimo, doprinosi i većoj gledanosti.

U okviru ove kratke forme, u popodnevnim satima, pored politike, ekonomije i sporta, upotpunjujemo ih zanimljivostima iz sveta nauke i kulture.

Naš moto je - jezgrovito, sadržajno, bez suvišnih detalja, ali dovoljno da u pet minuta informišemo gledaoce o najvažnijim događajima. A sve u susret gledaocima, koji su sve zainteresovaniji za kraće formate informativnog pregleda.

Fokus

Radnim danima u 16.40 Fokus

Društveni, dnevno-politički i ekonomski događaji ali i najnovija dešavanja u oblasti kulture, medija i sporta koja su važna za Srbiju, region i svet, predstavljaće okosnicu nove emisije "Fokus" koja će se od danas emitovati na B92 televiziji.

Emisija će se prikazivati svakog radnog dana u 16.40, a vodiće je novinar i urednik Oliver Jakšić.

"Fokus" će se emitovati uživo, a u razgovoru jedan na jedan, Oliver će od svog sagovornika pokušati da dobije direktne odgovore na najaktuelnija pitanja koja su važna sa građane Srbije. Oliver ima višegodišnje i bogato televizijsko iskustvo. Karijeru je započeo na Radio Beogradu, a nastavio na BKTV. Vodio je i uređivao brojne emisije iz ekonomsko-političke oblasti, potom nastavio kao urednik informativnog programa na nekoliko TV stanica, uključujući i Našu televiziju odakle prelazi i pridružuje se timu B92TV gde će uređivati i voditi novu emisiju "Fokus".

Oliver s nestpljenjem iščekuje početak emisije i o tome šta je za njega najveći izazov kaže: „Svakako doći do odgovora na pitanja koja su bitna za naše građane. S obzirom na to da je emisija bazirana na najaktuelnijim temama, praktično na dnevnom nivou, biće izazov i odabrati adekvatne sagovornike, koji su u mogućnosti da, u datom trenutku, odgovore na takva pitanja. Pošto je predviđeno da emisija traje od 15 do 20 minuta, moraćemo da budemo brzi i precizni“.

Oliver najavljuje i svog prvog sagovornika: „Prvi gost je Bogoljub Pješčić, čovek za kojeg kažu da je, između ostalog, pretio našim kolegama novinarima. Bilo je prethodnih dana mnogo priče oko toga, ali i oko nekih drugih stvari povezanih sa gospodinom Pješčićem, pa ćemo da se potrudimo da iz prve ruke saznamo šta se sve dešavalo i gde je istina“.

Voditelj kaže da će insistirati kod svojih sagovornika na iskrenosti i preciznosti.

„To su, čini mi se, i najbitnije, ali i najteže ostvarive stvari kada je naš posao u pitanju, i sa tim u vezi nemam nikakvu dilemu“, ističe Jakšić.

U razgovoru jedan na jedan, do najvažnijih odgovora na aktuelna pitanja.

OSVRT

Nedeljom u 14.00 OSVRT

Jednosatni pregled najvažnijih zbivanja u politici, biznisu, društvu, zabavi i sportu u Srbiji, regionu i svetu. Slađana Slavković vam donosi događaje iz drugog ugla sa dobro poznatim gostima u nepoznatom svetlu, uz pitanja koja bi gledaoci postavili.

"Osvrt" je nedeljna emisija u kojoj će voditeljka otvoreno razgovarati o društvenim, kulturnim i mnogim drugim fenomenima i pojavama. Specifičnost ovog magazina nije samo u izboru tema, već i u načinu na koji će se o njima govoriti. Slađana će ugostiti umetnike, književnike, naučnike, aktiviste, glumce, sportiste, političare koji će svojim stavovima i nesvakidašnjim opservacijama zaintrigirati gledaoce u udarnom terminu.

“Osvrt” je emisija u kojoj će se voditeljka osvrnuti na događaje o kojima se pričalo u prethodnoj nedelji. Ovo nije emisija rezervisana samo za političke ili samo za zabavne teme. Pričaće se o “aferi špijun” ali i o presudi za starateljstvo sina Severine i Milana Popovića.

"Osvrt" upotpunjuje programski sadržaj B92 televizije, a njegov ritam će pratiti interese i želje publike, ali će i širokim spektrom otvorenih pitanja ponuditi nešto sasvim novo na medijskoj sceni Srbije. Na kraju svakog "Osvrta" sledi iznenađenje, ekipa će slikom biti na najlepšim mestima na svetu.