Zabava

Galileo

Svakog dana u 17:00 Galileo

Galileo je emisija za sve koji imaju pitanje

Galileo je najgledanija, a mogli bi slobodno da kažemo i jedina emisija koja ozbiljno pristupa popularnoj nauci. Vodimo vas u najrazličitije delove sveta, upoznajemo sa kulturama drugih naroda, ješćemo ono što verovatno ni štapom ne biste brljali po tanjiru, poredićemo moguće i nemoguće, šaljemo reportere da skaču sa zgrada vezani običnim kanapom, a bogami ćemo nešto i da dignemo u vazduh. Iskokajte kokice, napunite čaše omiljenim pićem, stavite zaštitne naočare i zakucajte se vikendom ispred televizora, jer premijere počinju!

Niko ne zna sve, ali uvek možete da saznate više!

Voditelj: Miloš Urošević

O emisiji:

„Galileo“ je proglašen za najbolji nemački TV šou program koji se bavi naukom. Prvi put je emitovan 30. novembra 1998. godine, na nemačkom kanalu Pro 7.
Od svog prvog izdanja, „Galileo“ se sa velikim uspehom proširio na ceo svet, pa je emisija prikazivana u više od 10 zemalja, uključujući i Srbiju. Voditelj Miloš Urošević ima vrlo prisan odnos sa svojim gledaocima i obožavaocima, koji mu uvek pomažu tako što šalju svoja pitanja iz oblasti koje ih zanimaju. Kako sam kaže, moto ove emisije je ”Za sve koji imaju pitanja”, a ”Galileo” je tu da pruži prave odgovore.
Na društvenim mrežama u Srbiji ”Galileo” je uvek aktivna tema, a samo Fejsbuk stranica emisije broji više od 50 000 fanova. Na ovaj način zid između publike i ekipe emisije je srušen i svi zajedno postaju tim koji istražuje svet!

Od 2009, ustaljen je običaj da se na kraju svake godine pravi kolaž, odnosno godišnji pregled 50 najspektakularnijih snimaka emitovanih u ovoj emisiji tokom godine.

TV Čorba

Svaki dan u 17:50 TV Čorba

Glavni sastojak je smeh

Vreme je da se ponovo zakuva. U ovoj sezoni emisiju ćete gledati od ponedeljka do subote, svako veče posle filma. Saznajte koji su noviteti u emisiji koja je u rekordnom vremenu ušla u vrh liste gledanosti i u srca publike. Zabavne, duhovite, bizarne, besmislene, neobjašnjive i skandalozne teme u novoj sezoni obogatićemo novim rubrikama. Maloj, ali efikasnoj ekipi autora „kulinara“, pridružila se i stand up komičarka Jelena Radanović, beskrajno duhovita, britka i odsečna mlada dama koja ne veruje da je čaša polupuna, ni da je poluprazna, već veruje da iz te čaše svi su pili. Naš poligon i dalje su mediji, društvene mreže, rijaliti programi, tabu teme, ljudi i događaji sa kojima delimo 21. vek. Raznovrsno, zabavno, ponekad edukativno, nekad samo zato što nam se može - to je recept za našu "Čorbu" koja ima samo jedan cilj: da vas makne od gluposti i nahrani smehom.
Voditelj: Stefan Buzurović

Svaki dan u 17:50

Najnovije epizode TV Čorbe možete pronaći klikom OVDE!

Kviz Štoperica

Radnim danima u 18:20 Kviz Štoperica

Radnim danima od 18.20h na B92 televiziji gledaoci će imaju priliku da uživaju u novom, "uličnom", kvizu "Štoperica".

Novi domaćin kviza, Uroš Jovčić, dočekuje vas svakog radnog dana od 18.20h na B92

„U avgustu smo počeli sa snimanjem i bili smo u raznim gradovima Srbije, od Novog Sada i Sremskih Karlovaca do Pirota i Vranja. Jako mi je zanimljivo na snimanju jer prvi put radim ovakav voditeljski posao, posebno u smislu da smo napolju i tražimo takmičare za kviz, gde na ulici „spopadam“ ljude i pitam ih da učestvuju u kvizu, što je potpuno novo iskustvo za mene. Zanimljiva mi je interakcija sa ljudima, da vidim njihove reakcije i popričam sa njima, da li se plaše, koliko znaju, da li su nekad učestvovali u kvizu itd. Ekipa sa kojom radim je divna, ekipa velikih profesionalaca, koji su me prihvatili kao svog i prija mi ta atmosfera. Reditelja Vladimira Kurcubića znam još sa Akademije i prvi studentski film koji sam snimio on je režirao, tako da sad imamo priliku da opet radimo zajedno. Spremili smo i novi segment Štoperice, smišljamo kako bismo završili kviz na razne šaljive načine, pa tako ja u odjavnim delovima imam 20 sekundi u odjavnim delovima da nešto smešno uradim: često dajem neke čudne savete, ili imam neku vrstu izazova ili rekorda koji pokušavam da oborim. Tako da se ja na snimanjima odlično zabavljam, a jedva čekam da i gledaoci dobiju priliku u tome da učestvuju“, rekao je Uroš.

Kviz „Štoperica“ se sastoji iz dve runde, pri čemu se vreme za odgovaranje meri štopericom. U prvoj rundi takmičari odgovaraju na tri pitanja, a za svaki odgovor imaju na raspolaganju po 10 sekundi. Ukoliko tačno odgovore, osvajaju zagarantovanu sumu. U drugoj rundi ih čeka šest pitanja, sa po 20 sekundi za svaki odgovor. U zavisnosti od brzine i tačnosti odgovora koje daju, mogu da osvoje i do 15.000 dinara.