Filmovi

Karlitov put

Četvrtak, 25. februar u 21.00 Karlitov put

Njujorški Portorikanac Karlito Brigante trebalo je zbog dilovanja droge da odsluži 30 godina zatvorske kazne, ali zahvaljujući uticaju svog advokata i prijatelja Klajnfilda, pušten je na slobodu nakon pet godina.

Odlučio je da prekine s prošlošću, pa sada vodi noćni klub kako bi zaradio dovoljno novca da se jednom zauvek makne sa njujorških ulica. Sanja o tome da sa sobom povede i voljenu Gejl, sa kojom je naglo prekinuo vezu pre nego što je otišao u zatvor.

No, Karlito je svestan da taj san o bekstvu nije lako ostvariti. Sile podzemlja su jake, a sa one strane zakona povukli su i njegovog advokata koji se, dok je Karlito bio u zatvoru, zamerio mafiji jer im je ukrao milion dolara.

Kad mu mafijaši zapovede da izbavi njihovog šefa iz zatvora, Klajnfild se obraća Karlitu za pomoć. Karlito zna da to ne može dobro da se završi, ali zbog osećaja lojalnosti ipak odlučuje da mu pomogne...Naziv filma: Carlito's Way (1993), SAD.

Uloge: Al Paćino, Šon Pen, Penelopi En Miler, Luis Guzman, Džon Leguzijamo, Vigo Mortensen.

Režija: Brajan De Palma.

Žanr: Triler, drama, kriminalistički.

Više o filmu...

Projekat Lazarus

Petak, 26. februar u 21.00 Projekat Lazarus

U ovom misterioznom i uznemirujućem dramatičnom trileru, Pol Voker tumači lik Bena, očajnog čoveka koji krši svoju uslovnu slobodu i ponovo gubi svoj posao i porodicu kada napravi grešku i priključi se pljački sa svojim nepopravljivim bratom.

Pošto se pljačka završila ubistvom, Bena osuđuju na smrt ubrizgavanjem injekcije. Iako je primio injekciju, Ben sa nevericom shvata da se budi kao radnik bizarne psihijatrijske klinike, gde će proći kroz mučnu duhovnu transformaciju u svom pokušaju da otkrije gde se zapravo nalazi i kako je tamo dospeo.Naziv filma: The Lazarus Project (2008), SAD.

Uloge: Pol Voker, Pajper Perabo, Bruklin Pru.

Režija: Džon Glen.

Žanr: Drama, triler.

Više o filmu...