Izabran dobitnik nagrade "Selimir V. Milosavljević": Najbolji dramski tekst namenjen deci i mladima

Dobitnik nagrade za savremeni dramski tekst namenjen deci i mladima "Selimir V. Milosavljević" za 2021.godinu, koja se tradicionalno dodeljuje u okviru festivala je Dragana Crnatović Ignjatović iz Niša.

Izvor: B92

Petak, 19.11.2021.

21:52

Izabran dobitnik nagrade
Foto: Profimedia

Dragana Ignjatović Crnatović rodjena 16. 01.1974. U Nišu. Završila je srednju medicinsku školu pedijatrijski smer, a u mladosti se bavila pevanjem u akademskom horu, igranjem folklora i glumom u Akademskom pozorištu "Teatar XXI vek".

Piše i komponuje pesme za decu, pisac i režiser 5 ekoloških mjuzikla izvedenih u okviru dečijeg ekološkog pozorišta u Nišu koje radi pri Dečijem ekološkom pokretu "Niš" čiji je osnivač.

1993. godine osvaja drugu nagradu na Medjunarodnom konkursu za najbolji Haiku stih. Autor je zbirke ekoloških pesama za decu "Šta je najlepše" u recenziji književnika Bore Latinovića iz Kule, objavljenoj na sajtu Narodne biblioteke Srbije.

Dragana je u okviru učešća na konkursu Eko reporteri Srbije u najmlađoj kategoriji za video poruku dobitnik nagrade "Najbolji eko reporter" dve godine zaredom 2016.i 2017. godine.

Osnivač je Jutjub kanala "Dečija ekološka televizija Eko Zmaj". Najpre je tamo emitovala nekoliko dečijih emisija sa decom voditeljima, pa je nakon 6 meseci emitovan prvi "Mali dnevnik".

Dragana Ignjatović Crnatović želi da osnuje prvu pravu dečiju ekološku televiziju. Od 2019. godine je redovan student Pedagoške Akademije u Pirotu, a živi i radi u Nišu kao pedijatrijska sestra u Domu zdravlja Niš.

Bila je učesnica na nekoliko važnih projekata: "COP 21" Životna sredina ka Evropi" 2016 i 2017. "Izlečimo umetnost", "Hoću i ja parkić" "Sajam zdrave hrane", Kulturno leto Vlasotince", Medijana fest", Dečiji Festival u Svrljigu", Nekoliko Bazara zdravlja, " Kulturno leto Niške Banje" Obeležavanje Dana planete Zemlje...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: