Neobičan performans okončan – mladi par u zagrljaju skoro 24 sata, kako se sad osećaju? VIDEO

Neobičan performans dvoje potpunih stranaca počeo je u nedelju petog decembra u centru Beograda. Ostali su zagrljeni sve do ponedeljka u 14 časova – tačno, kako kažu, 23 sata i 59 minuta.

Izvor: RTS, Tanjug

Utorak, 07.12.2021.

12:25

Neobičan performans okončan – mladi par u zagrljaju skoro 24 sata, kako se sad osećaju? VIDEO
Foto: Profimedia

Iz zagrljaja u zagrljaj, posle za minut, skoro 24 sata. Izdržali su celu noć, nespavanje, hladnoću, ali su uspeli, kažu, da dokažu da nada može da istraje.

"Najjači utisak mi je što su ljudi dolazili sa potrebom da nas podrže, da nas mole da izdržimo. Sve vreme je bila energija, potrebna za deljenjem", kaže Nataša.

Igor ističe da nam je od zagrljaja više potrebna empatija: "Hvala Beogradu, Beograđanima i Beograđankama koji su došli da nas podrže sa čokoladicama, dobrim rečima, zagrljajima i izdvojenom vremenu".

Performans su počeli ispred zgrade Udruženja likovnih umetnika Srbije, ali su tokom noći ušli malo u Galeriju.

Beograđani su zastajali da fotografišu dvoje mladih, neki se nisu ni osvrnuli, a neki su želeli da saznaju o čemu je reč.

"U ovoj koroni dobija novi značaj – borba protiv distance", mišljenje je jednog sugrađanina o ovom performansu.

Nataša i Igor se nisu poznavali pre performansa, a lep je momenat kada se nekome iskreno posvetiš, uradiš nešto za drugoga, kažu umetnici.

Oni su, dodaju, svoj cilj ispunili, a jednu noć sna – lako će nadoknaditi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Podeli: