Stiže novi dokumentarac o Bitlsima: "Imali smo mi uspone i padove" VIDEO

"The Beatles: Get Back", dugo očekivani novi dokumentarac slavnog Petera Džeksona, nastoji da demistifikuje raspad slavne četvorice i njihov odnos u poslednjim mesecima da prikaže u vedrijem svetlu.

Izvor: index.hr

Sreda, 24.11.2021.

10:28

Stiže novi dokumentarac o Bitlsima:
Foto: Profimedia

Dokumentarac u tri dela prati Džona Lenona, Pola Mekartnija, Džordža Harisona i Ringa Stara u januaru 1969. u pripremama za njihov prvi koncert u više od dve godine.

Koristeći višesatni dosad neprikazan arhivski materijal Džekson prikazuje i kako su Bitlsi napisali i snimili 14 novih pesama za album u samo tri nedelje.

Radi se o razdoblju dobro poznatom gledaocima dokumentarca "Let It Be" iz 1970. redatelja Majkla Lindzi-Hoga koji je u svom filmu naglasak stavio na napetosti i gorčinu unutar benda koji se raspao iste godine.

Veliki ljubitelj Bitlsa Piter Džekson, najpoznatiji po trilogiji Gospodar prstenova, ne zamara se previše kreativnim nesuglasicama liverpulske četvorke.

Filmom "Get Back" nastoji da preoblikuje uvreženu sliku o zadnjim godinama Bitlsa kao razdoblju razmirica i lomova te umesto toga prikazuje članove benda koji se zabavljaju, šale i spontano stvaraju bezvremenske klasike.

"Imali smo mi uspone i padove, ali uz sve to, a uverićete se i sami u verziji Pitera Džeksona, mnogo smo se zabavljali, što u originalnom dokumentarcu nije prikazano", kazao je nedavno Ringo Star.

Džeksonov dokumentarac, koji će od četvrtka moći da se gleda na platformi Disney+ sadrži i poslednji javni nastup Bitlsa, 40-minutni koncert na krovu zgrade njihove poslovne kompanije u Londonu, koji je sad prvi put prikazan u celosti.

Kompanija Apple Corps dopustila je Džeksonu da pregleda oko 60 sati arhivskih snimaka koji su decenijama bili pod ključem.

"Uverenje da je moj otac uzrok raspada Bitlsa oduvek je bilo pogrešno", izjavila je Polova ćerka Stela Mekartni.

"To je neistina i jasno se vidi na ovim čudesnim, dosad neprikazanim snimcima", dodala je priznata modna dizajnerka.

"Veći deo mog života njegovo srce je zbog toga bilo slomljeno. U filmu je očigledno da očajnički želi da to njegovo bratstvo živi i dalje, netaknuto".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: