"Munje" dobijaju nastavak

Izvor: Veèernje novosti

Petak, 11.06.2021.

12:31

Default images

Nastavak kultnog filma "Munje", autora Srđe Anđelića i Raše Andrića, ponovo će okupiti glavni trojac - Popa, Mareta i Gojka Sisu.
Naime, Filmski centar Srbije objavio je rezultate konkursa u nekoliko kategorija, među kojima su najveći fondovi za dugometražni igrani film i za komercijalni repertoarski film.

Komisija koja je odlučivala o sufinansiranju žanrovski određenih igranih filmova procenila je da komercijalni potencijal imaju tri filma - "Obuka" Stanislave Staše Koprivice (kojoj je dodeljeno 23,5 miliona dinara), "Bibijaka i dobošar" Ivice Vidanovića (22,5 miliona), kao i nastavak kultnog bioskopskog hita "Munje opet" Raše Andrića (14 miliona).

Film "Munje opet", autorskog tandema Srđe Anđelića i Raše Andrića, na velikom platnu oživeće glavni trojac - Popa, Mareta i Gojka Sisu, ali će im dodati i nove likove, tinejdžere, koji bi trebalo da predstavljaju most za komunikaciju sa mlađom publikom.

Na konkursu za dugometražni igrani film odabrano je šest projekata - "Ekskurzija" Miroslava Terzića, "Inat" Andrijane Stojković, "Mama" Nikole Ležaića, "Šifra Vuk", Miloša Škundrića i "Štelovanje" Nemanje Ćipranića dobili su po 24 miliona dinara, dok je film "Bilo jednom na istoku" Srđana Dragojevića dobio 23 miliona.
Foto: Profimedia
Filmski centar Srbije sa 300.000 dinara sufinansiraće razvoj i unapređenje deset scenarija.

Među odabranim "nacrtima" budućih filmova nalazi se scenario za dokumentarni film Kristine Kljajić "Posle Oluje", o posledicama srpskog egzodusa iz Krajine. Podršku FCS dobio je i scenario Igora Stankovića "Milunka", budući biografski film o našoj velikoj heroini Milunki Savić.

Na konkursu za razvoj projekata dugometražnog animiranog filma tri miliona dinara dobio je "Kapetan Džon Piplfoks" autora Vladimira Slavice, budući animirani mjuzikl o čuvenom gusarskom kapetanu čiji je tvorac Duško Radović.

Podršku od 2,5 miliona dinara dobio je projekat Strahinje Mlađenovića "Žetva", dok je Nemanji Gavriloviću komisija dodelila 1,5 miliona dinara za "Fantoma iz opere".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

55 Komentari

Podeli: