Merlinka festival: Sutra će biti održana retrospektiva filmova Toda Stivensa

U susret 13. izdanju Međunarodnog festivala kvir filma Merlinka, sutra će biti održana retrospektiva filmova Toda Stivensa u Muzeju Kinoteke u Kosovskoj 11.

Izvor: B92

Utorak, 07.12.2021.

15:58

Merlinka festival: Sutra će biti održana retrospektiva filmova Toda Stivensa
Foto:Promo

Na ovom događaju biće prisutan i sam reditelj, koji će razgovarati sa publikom posle projekcija.

Za 18 časova zakazana je projekcija ostvarenja "Još jedan gej film" (2006) sa Majklom Karbonarom i Džonatanom Čejsom u glavnim ulogama.

U 20:30 publika će moći da pogleda Stivensov film "Još jedan gej nastavak" (2008) sa Džonom Blehmanom i Džejkom Moserom. Tod Stivens je nagrađivani američki reditelj, scenarista i producent.

Tod Stivens je nagrađivani američki reditelj, scenarista i producent. Poznat je po svojim filmovima "Edge of Seventeen" i "Gypsy 83" i parodijama na filmove "American Pie" (Američka pita) – "Another Gay Movie" i "Another Gay Sequel", koji su doživeli svetsku slavu.

Reditelj dolazi iz Njujorka u Beograd, gde će prisustvovati retrospektivi u Kinoteci i otvoriti 13. Merlinka festival.

Trinaesto izdanje Međunarodnog festivala kvir filma Merlinka održaće se od 9. do 12. decembra 2021. godine u Domu omladine Beograda, pod sloganom "Festival 13".

Tokom četiri dana manifestacije biće prikazano 80 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova. Merlinka će biti održana i i u Novom Sadu od 10. do 13. decembra, a u Kulturnom centru Novi Sad biće prikazano 16 ostvarenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: