B92.net preporuka: Šta da gledate i posetite ovog vikenda

Decembar je idealna prilika da se ušuškate pod ćebetom i uživate u filmovima ili serijama, ali i kulturni život u Beogradu može da vam ponudi zanimljiv sadržaj ovog vikenda.

Izvor: B92

Petak, 03.12.2021.

17:46

B92.net preporuka: Šta da gledate i posetite ovog vikenda
Foto: Dmytrenko Vlad/shutterstock

Ovo su neke od naših preporuka za prvi vikend u decembru.

Galerija

U beogradskoj galeriji Novembar otvorena je poslednja izložba za 2021. godinu, grupna izložba pod nazivom Highlights/Zimski vrhunci. U retrospektivi svog dosadašnjeg rada, galerija je ovom prilikom okupila brojne umetnike čiji su radovi već izlagani, ali će ujedno upoznati posetioce i sa delima umetnika čije samostalne izložbe predstoje naredne godine.
Među odabranim radovima su, između ostalih, dela umetnice Ane Milenković, čijom samostalnom izložbom je galerija Novembar otvorena, nove skulpture Milije Čpajaka, umetnički objekti Brankice Žilović Šoven, akvareli Olivere Parlić, kao i kolaži Vladimira Lalića, umetnika čija će samostalna izložba u galeriji Novembar biti jedna od prvih u 2022. godini

Pozorište

U subotu 4. decembra održaće se predstava "Brodvejske vragolije", mjuzikl u režiji Nebojše Bradića na Pozorištu u Terazijama. Glavne uloge u ovom mjuziklu tumače Svetislav Bule Goncić, Ivana Popović Ilijin i Slaven Došlo, između ostalih.

Muzej

Izložbom o industrijskom nasleđu "O fabrikama i radnicima", koja se realizuje u saradnji sa Muzejom nauke i tehnike, Muzej Jugoslavije obeležava 25 godina od svog nastanka. U rođendanskoj nedelji, od 29. novembra do 5. decembra, biće realizovani i mnogi drugi edukativni i zabavni programi. Ulaz će tokom ovih sedam dana biti besplatan.

Izložba se bavi industrijalizacijom na teritoriji današnje Srbije, od njenih ranih pojava, sredinom 19. veka, do danas.

Ova važna tema biće sagledana iz različitih perspektiva – od društveno-političke, kulturne i istorijske, do tehničko-tehnološke.

Prvo autorsko vođenje kroz deo izložbe u Muzeju Jugoslavije biće organizovano već u subotu 4. decembra u 13 časova, dok će nastavak postavke u Muzeju nauke i tehnike posetioci moći da vide od 7. decembra.

A kod kuće...

Serija: Poslednje epizode "Money Heist", odnosno "Casa de papel" zvanično su dostupne na platformi Netfliks, tako da je idealno (hladno) vreme da pogledate završnicu jedne od najpopularnijih serija ove godine. Film: Novi film oskarovke Hale Beri "Bruised", takođe na Netfliksu, naša je preporuka za one koji cene dobru dramu i nekonvencionalnu priču.

A šta ćete vi raditi ovog vikenda? Pišite nam u komentarima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Podeli: