Vojni višebojci Vojne akademije prvi na Međunarodnom takmičenju u Slovačkoj

Ekipa vojnih višebojaca Vojne akademije osvojila je prvo mesto na 16. Međunarodnom takmičenju u vojnom višeboju "All Rounder 2023".

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/bs
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE I VOJSKA SRBIJE/bs

Takmičenje koje je koje je organizovala Vojna akademija Slovačke održava se u mestu Liptovski Mikulaš

U konkurenciji šest ekipa iz četiri države, kadeti Sergej Trifunović, Saša Šušnjar, Đorđe Marković, Dejan Petrović, Đorđe Petrović i Predrag Đuričić, okupljeni u ekipu koju je predvodio potpukovnik Negovan Ivanković, pokazali su visoku motivisanost i odličnu fizičku pripremljenost i zasluženo osvojili najsjajnije odličje, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kadeti Vojne akademije su, nakon prvog dana takmičenja i osvajanja prvih mesta u savlađivanju poligona pešadijskih prepreka i gađanju bombom, drugog mesta u gađanju iz pištolja i trećeg u štafetnom plivanju na 50 metara, došli do prve pozicije u ukupnom plasmanu.

Odličnu formu, naši kadeti potvrdili su i narednog takmičarskog dana osvajanjem drugog mesta u planinskom trčanju na šest kilometra i trećeg dana u rafting sprintu na 400 metara, što je bilo dovoljno za zlato na ovogodišnjem takmičenju "All Rounder".

Osim ekipe Vojne akademije, na takmičenju su učestvovale i ekipe iz Slovačke, Češke i Rumunije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 120 idi na stranu