Oglasio se Ružić: U 14.30

Beograd -- Ministar prosvete Branko Ružić izjavio da će Tim za škole danas doneti odluku da li će đaci koji su sada na školskoj pauzi krenuti u škole i na koji način.

Izvor: B92
Podeli
Tanjug/Miloš Milivojević
Tanjug/Miloš Milivojević

Dan "D"

"U 14.30 je sastanak i tada ćemo sagledati sve brojke i uporediti ih sa brojkama koje ima Institut Batut, koji je deo tog tima", rekao je Ružić za TV Hepi.

On je napomenuo da se mora izbeći rizik od spajanja korone i sezonskog gripa.

"Nisam 100 odsto siguran po kom modelu će se ići u školu, ali najefikasnije za decu i nastavnike bi bilo da se ide po neposrednom modelu u škole, a predškolske ustanove sigurno idu", rekao je ministar.

On je rekao da su nastavnici spremni za onlajn nastavu, jer se i pre izbijanja epidemije radilo na edukaciji nastavnika za takvu nastavu.

"Bilo je manjih problema u početku, što je i logično, ali brzo smo se prilagodili. Nije lako ni nastavnicima ni deci, ali tako je kako je", kazao je Ružić.

Upitan da li mogu da se organizuju ekskurzije, ministar je rekao da svaka škola mora da traži dozvolu resornog ministarstva.

"Ne može se organizovati ekskurzija na sopstvenu odgovornost. Ako je to mesto u Srbiji u zelenoj zoni, kao i škola, onda se traži dozvola od ministarstva za odlazak", objasnio je Ružić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu