Grafit podrške Ratku Mladiću na prostorijama Žena u crnom u centru Beograda FOTO

Beograd -- Nevladina organizacija Žene u crnom saopštila je da su nepoznate osobe na njihovim prostorijama u Beogradu ispisale poruke "Kurve u crnom" i "Ratko Mladić".

Izvor: Beta
Podeli

Navodeći da je u noći između petka i subote na ulaznim vratima njihovih prostorija u Jug Bogdanovoj ulici zalepljeno i više nalepnica sa sloganom "Samo sloga Srbina spasava", Žene u crnom su zatražile od nadležnih da otkriju odgovorne za "napad" i "adekvatno ih kazne".

Optužili su "režim Aleksandra Vučića" da koristi "fašističke grupe i pojedince kao batinu u svojim rukama kako bi se obračunao i obračunavao sa svim slobodnomislećim grupama i pojedincima, a pre svega sa onima koji u svom mišljenju i delovanju zahtevaju radikalni raskid sa zločinima iz prošlosti".

"Ovo nije ni prvi, a sigurno neće biti ni poslednji u nizu napada na Žene u crnom. Tokom 30 godina rada Žene u crnom su bile izložene kako verbalnim, tako i fizičkim napadima. Aktivistkinje Žena u crnom, kao i prostorije Žena u crnom su često bile meta fizičkih napada raznih fašističkih grupa i pojedinaca koji su se uvek okončavali nekažnjeno", stoji u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu