Švajcarsko tužilaštvo pokreće krivični postupak zbog pretnji Ambasadi Srbije

Bern -- Švajcarsko tužilaštvo pokrenulo je krivični postupak protiv lica koje je mejlom pretilo Ambasadi Srbije i visokim državnim funkcionerima Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/PETER SCHNEIDER
EPA-EFE/PETER SCHNEIDER

Autor mejla se tereti da je počinio krivično delo iznude, pretnje i vređanja.

Ambasadi Srbije u Švajcarskoj na jedan od zvaničnih mejlova, u nedelju uveče upućena je elektronska poruka, u kojoj se preti samom diplomatskom predstavništvu zemlje, ali i rukovodstvu Srbije. Inače, mejl adresa sa koje je stigla pretnja glasi na ime Denis Krasnići, a švajcarski dnevnik, zbog zaštite podataka ličnosti ga je u svom tekstu krstio kao Fatmir.

U mejlu, uz uvredljive poruke sprskom narodu, na nemačkom jeziku, uz brojne gramatičke greške, a koji je naslovljen "Prokleta đubrad, srpski narod" poručuje se:

"Ako i dalje budete pokušavali da napadate policiju na Jarinju kod Severne Mitrovice i sve dalje negativno, onda ćete videte šta će da se desi i sa kim sada imate posla... ja ću gledati da u narednih 48 sati pošaljem bombu-pismo koju ću sam napraviti i da vas u Bernu i vaše pretpostavljene u Beogradu, svakog posebno ubijem bombom, vi ratnički raspoloženi".

Švajcarski dnevnik "20 minuten" stupio je u kontakt sa pošiljaocem koji je odgovorio da ga je iznervirala situacija na Kosovu i eskalacije na severu.

On je rekao da je to učinio iz besa i žalosti zbog situacije na Kosovu i da nikome, navodno, nije hteo da preti.

Pošiljalac mejla kaže da se sada kaje što je napisao mejl.

Međutim, kajanje neće izbrisati ovaj čin, jer je tužilaštvo pokrenulo krivični postupak, potvrdila je Linda fon der Burg iz Saveznog tužilaštva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu