"U trećem smo talasu"

Nemačka se nalazi u trećem talasu pandemije koronavirusa, upozorila je danas kancelarka Angela Merkel.

Izvor: Tanjug
Podeli
 EPA/Andreas Gora / POOL
EPA/Andreas Gora / POOL

"Sada smo u trećem talasu", prenosi Rojters da je rekla Angela Merkel, pozivajući se na dva neimenovana izvora sa sastanka njene konzervativne Hrišćansko-demokratske unije.

Prema navodima sagovornika agencije, Merkelova je naglasila da bi bilo kakvo ublažavanje mera zaključavanja, uvedenih krajem prošlog meseca i produženih do 7. marta, moralo da se sprovede postepeno i pažljivo.

"Ne možemo da priuštimo da imamo uspone i padove", navela je Merkelova sugerišući da želi da se bilo kakav povratak u normalan život sprovede pažljivo i da se izbegne ponovno zaključavanje ako broj slučajeva opet počne da raste.

Zatvaranje svih preduzeća, čije se poslovanje ne smatra neophodnim za život građana, i kontrole na granicama sa Austrijom i Češkom, gde su se pojavila žarišta povezana sa zaraznijim sojem virusa, pomogli su Nemačkoj da smanji broj novoobolelih od koronavirusa.

Međutim, sporije sprovođenje vakcinacije i rizik od izbijanja velikih žarišta novih sojeva virusa, koji se brzo šire i koji su već otkriveni u Nemačkoj, mogli bi da otežaju ublažavanje restriktivnih mera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 451 idi na stranu