Manje od jednog grama ulja kanabisa isto kao "trgovac smrću"; Tako ispada

Američka košarkašica Britni Griner oslobođena je iz ruskog zarobljeništva u razmeni zatvorenika i to za osuđenog ruskog trgovca oružjem.

Izvor: B92, index.hr

Četvrtak, 08.12.2022.

14:58

Manje od jednog grama ulja kanabisa isto kao
EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Kako javlja CCN, američka administracija prihvatila je da u zamenu za Grinerovu Rusima preda Viktora Buta.

Reč je o čoveku čiji je nadimak "trgovac smrću", bivši je sovjetski oficir osuđen na 25 godina zatvora u SAD zbog učestvovanja u planiranju ubistva Amerikanaca, pribavljanja i izvoza protivavionskog oružja, kao i zbog pružanja materijalne podrške terorističkoj organizaciji.

Moskva je presudu koja je izrečena Butu 2012. nazvala "neutemeljenom i pristranom", dok je sam But sve vreme tvrdio da je nevin.

S druge strane, američka košarkašica počela je u Rusiji da služi devetogodišnju kaznu zbog posedovanja ulja kanabisa. Zatvorena je 350 kilometara daleko od Moskve.

Uhapšena je februaru kada su carinici rekli da su u njenoj putnoj torbi na moskovskom aerodromu Šeremetjevo pronašli boćice s uljem kanabisa. Ona je na suđenju rekla da je ulje kanabisa spakovala slučajno u žurbi da ode na let i da nije imala kriminalnu nameru, za šta je Rusi terete.

Na suđenju je čak pokazan i niz spisa u kojima stoji da joj je kanabis bio prepisan za lečenje hroničnog bola.

Uhapšena je, čisto radi upoređivanja sa optužbama na račun Buta, sa manje od jednog grama ulja kanabisa, koji je zabranjen u Rusiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Podeli: