Ana Brnabić oštro reagovala: "Sram vas bilo"

Premijerka Srbije, Ana Brnabić, oštro je reagovala na saopštenje Srpskog pokreta Dveri i lista Danas koji je isto objavio bez kritičkog osvrta.

Izvor: B92

Nedelja, 27.11.2022.

12:05

Ana Brnabić oštro reagovala:
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Saopštenje pokreta Dveri dolazi usled odluke da država Srbija omogući proceduru vantelesne oplodnje svim ženama do 45 godina starosti koje ne mogu da rode i nemaju partnera.

"Sram vas bilo - i nesrećnike iz Dveri, i medije koji prenose ovakve gluposti bez ikakvog kritičkog osvrta ili komentara, čime direktno promovišu ovakve stavove.

Stotine žena i parova iz Srbije je bilo primorano da se na ovaj način ostvari u roditeljstvu, ali su za to morali da se potucaju po Pragu, Solunu, Skoplju i drugim zemljama i gradovima, jer to nisu mogli u svojoj zemlji.

Uskoro će moći, jer imaju odgovornu vlast koja radi u interesu naših građana i naše zemlje, a ne promoviše besprizornu fašističku ideologiju i zatucanost. Još jednom: sram vas bilo - i Dveri, i Danas", objavila je premijerka Ana Brnabić na Tviteru. Podsećamo, pokret Dveri ocenio je danas da vantelesna oplodnja sa doniranim reproduktivnim materijalom iz Španije i Danske zahteva posebnu moralno-etičku procenu.

"Ako znamo da se prilikom svake oplodnje meša genetički materijal oca i majke, postavlja se pitanje genetičkog materijala uvezenog od nepoznatog donora, što može uticati na promenu genoma budućih naraštaja", navodi se u saopštenju Dveri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Podeli: