Novi incident: Ispaljeni hici upozorenja

Tajvanska vojska ispalila je hice upozorenja u blizini kineske bespilotne letelice koja je delovala u blizini ostrva Kinmen, saopštio je portparol vojske.

Izvor: B92

Utorak, 30.08.2022.

16:16

Novi incident: Ispaljeni hici upozorenja
EPA-EFE/RITCHIE B. TONGO

"Komanda za odbranu Kinmena je saopštila da su danas od 16.23 otkrivene tri serije i tri naleta dronova iznad Dadana, Erdana i Šijua", navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

"U 17.59, grupa dronova je drugi put ušla u vazdušni prostor iznad zabranjenih voda u području Erdana. Branioci su izdavali upozorenja u skladu sa utvrđenim procedurama. Dok su nastavili da kruže, ispaljeni su pucnji upozorenja da ih oteraju. Bespilotne letelice su odletele u pravcu Sjamena u 18.00 časova. Ministarstvo odbrane će nastaviti da održava budnost i pomno nadgledanje", saopštilo je MO.

Prijavljeni incident desio se nakon nedelja porasta napetosti u odnosima između Pekinga i Tajpeja nakon kontroverzne posete predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi ostrvu 2. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Podeli: