Peskov: "Rusija ima plan ako dođe do širenja NATO-a"

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Ministarstvo odbrane Rusije ima planove za bezbednost zemlje ako dođe do širenja NATO-a.

Izvor: Tanjug

Utorak, 05.07.2022.

12:22

Peskov:
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Peskov je danas izjavio da Rusija čini napore da osigura svoju bezbednost, naročito u kontekstu mogućeg raspoređivanja oružja NATO u Finskoj i Švedskoj.

"Takve opcije se razmatraju, i to ne čini Kremlj već Ministarstvo odbrane. Već smo govorili da oni imaju odgovarajuće planove i preduzimaju se napori za osiguranje naše bezbednosti", rekao je Peskov novinarima odgovarajući na pitanje da li Rusija razmatra opcije odgovora na moguće uspostavljanje baze NATO u Finskoj nedaleko od ruske granice, prenosi TAS S.

Na pitanje da prokomentariše proces pristupanja Finske i Švedske NATO, Peskov je rekao da je predsednik Vladimir Putin već pojasnio svoju poziciju "i da tu nema šta da se doda".

Šefovi diplomatija Finske i Švedske Peka Havisto i An Linde i ambasadori 30 članica NATO potpisali su ranije danas protokole o pristupanju Alijansi.

One će moći da uđu u NATO pošto sve članice ratifikuju dokumenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Podeli: