Prolaze kroz novi krug – pogođeni, ponovo

Delovi istočne Kine prolaze kroz novi krug testiranja na kovid.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 04.07.2022.

10:00

Prolaze kroz novi krug – pogođeni, ponovo
EPA-EFE/ALEX PLAVEVSKI

I to pošto se ta zemlja suočava sa novim talasom infekcija koronavirusom, dok se istovremeno i oporavlja od prolećnih žarišta koja su pogodila Peking i Šangaj.

Centralne vlasti zahtevaju od lokalnih po gradovima i pokrajinama da otkriju i suzbiju nove infekcije što pre je moguće u sklopu svoje strategije "dinamika nulti kovid", ali i upozorava da je protiv uvođenja nepotrebnih oštrih mera, u pokušaju da oživi ekonomiju, preneo je Rojters.

Dnevni broj lokalnih prenosa zaraze na glavnoj teritoriji Kine popeo se na više od 300 tokom vikenda, u poređenju sa nekoliko desetina dnevno krajem juna.

U lokdaunu je i dalje oko milion ljudi.

Na glavnoj teritoriji Kine je 3. jula zabeleženo novih 380 slučajeva kovida, od čega je 41 simptomatski, a 339 asimtomatskih, saopštila je danas Zdravstvena državna komisija.

Korona je otkrivena u pokrajinama Anhui, đangcu, Lijaoning, Fudžijan, Šandong, Šansi, DŽeđijang, Gvangdong i Sičuan, kao i u gradu Šangaju. Niko nije preminuo, pa je dosadašnji zvaničan broj umrlih od kovida 5.226.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: