"Očajnički potez ostarelog diktatora"; Knežević za B92.net: "Milo bio veći Srbin od svih"

Crnogorski predsednik Milo Đukanović nastavlja da "udaljava" tu zemlju od Srbije. To je za B92.net prokomentarisao i predsednik DNP-a Milan Knežević.

Izvor: B92

Četvrtak, 19.05.2022.

15:31

EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Kako je jedan od lidera DF-a rekao za naš portal, začudio bi se da je drugačije.

"Začudio bih se da je Đukanović izjavio ili najavio nešto drugo što bi išlo u pravcu poboljšanja odnosa sa Srbijom. Ili da se, ne daj Bože sreo sa Srbima i Crnogorcima koji jedva opstaju po enklavama čuvajući veru i pravo na budućnost svojih potomaka", izjavio je Knežević za B92.net.

Istakao je i da crnogorski predsednik ne može podneti istinu o tome kako je došao na vlast.

"Kao dokazani politički janičar Đukanović ne može podneti istinu da je upravo na kosovskom talasu došao na vlast krajem osamdesetih godina prošlog veka i da je tad bio veći Srbin od Slobodana Miloševića, Radovana Karadžića i Vojislava Šešelja zajedno. Zato u svojoj janičarskoj svesti čini sve da naudi narodu kojem je nekad pripadao i dokaže se kao najveći antisrbin na Balkanu", izjavio je predsednik DNP-a.

Na pitanje da prokomentariše Đukanovićeve reči da podržava ulazak tzv. Kosova u Savet Evrope, Knežević je to okarakterisao kao "očajnički potez ostarelog diktatora i konvertita".

Izrazio je svoju sigurnost u adekvatan odgovor i Crne Gore i Srbije, a onda se osvrnuo i na formiranje partijske crkve 2020. godine.

"Na sličan način je želeo da formira i partijsku crkvu 2020, a sad se više on, članovi njegove familije i najbliži saradnici plaše Skaja više nego strašnog suda. Tako da očekujem da Đukanovic pre dobije članstvo u Spužu nego što će Kurti videti Brisel", zaključio je za B92.net Milan Knežević.

Podsetimo, predsednik Crne Gore Milo Đukanović, drugog dana zvanične posete tzv. Kosovu, obišao je bazu KFOR-a.

Njegova poseta tzv. Kosovu počela je juče, a dočekala ga je predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani.

Đukanović je juče kazao da Crna Gora, koja je priznala Kosovo oktobra 2008. godine, kao članica NATO-a na zajedničkom putu ka Evropskoj uniji, podržava težnju Kosova da bude deo evropskih organizacija, kao što je i Veće Evrope.

Crnogorski predsednik u intervjuu za RTK posebno je naglasio da povlačenje priznanja Kosova od strane Crne Gore nikada nije bila opcija.

"Povlačenje (priznanja nezavinosti Kosova) nikada nije bilo opcija. Crna Gora je ozbiljna država. Mi smo odgovoran sused. Analizirali smo pravni i politički aspekt, onda smo došli do zaključka da je u interesu stabilnosti i prosperiteta regiona neophodno priznati nezavisnost Kosova", jasno je u intervjuu poručio Đukanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Podeli: