Đurić: "Ishod referenduma odraziće se na naš položaj i ugled"

Ambasador Srbije u SAD Marko Ðurić rekao je da ima odgovornost da građanima Srbije kaže da od ishoda referenduma zavisi i ugled Srbije u svetu.

Izvor: Tanjug

Subota, 15.01.2022.

18:30

Đurić:
Printskrin: TV Prva/ arhiva

"Kao predstavnik Srbije u SAD osećam odgovornost da obavestim građane u Srbiji o nedvosmislenoj činjenici da će se ishod sutrašnjeg referenduma u značajnoj meri odraziti na ugled i položaj naše zemlje u delu međunarodne zajednice", naveo je Đurić.

"Uspeh sutrašnjeg referenduma poslao bi snažnu poruku o posvećenosti Srbije idealu nezavisnog pravosuđa, a neuspeh istog bio bi opravdano ili neopravdano tumačen kao odsustvo posvećenosti našeg društva reformama i evropskim vrednostima, te verovatno postao novi izgovor političkim krugovima u Evropi koji se protive daljem proširenju Evropske unije i našu zemlju izlažu različitim vidovima pritiska. Pozivam sve građane Srbije, a kao potpredsednik GO SNS posebno i srpske naprednjake, da izađu na republički referendum 16. januara i glasaju "DA", napisao je on na Tviteru.

"Dovoljno vam je, dragi sugrađani i sunarodnici, da vidite ko je sve protiv, i da se prisetite sutra da su oni koji nas pozivaju da na referendumu glasamo za, svojim rezultatima tokom godina itekako zaslužili naše poverenje po ovom pitanju. Živela Srbija", poručio je Ðurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Podeli: